James Bond bo očka petletnici

Oboževalci že razdvojeni ob govoricah o Bondu kot očetu Tokrat naj bi svet reševal pred pandemijo
Fotografija: Tokrat bo menda moral rešiti svet pred biološko pandemijo. FOTO: Francois Duhamel/Press Release
Odpri galerijo
Tokrat bo menda moral rešiti svet pred biološko pandemijo. FOTO: Francois Duhamel/Press Release

V filmih o tajnem agentu 007, ki se mu ženske ne morejo upreti, podobno pa tudi on ni imun proti njihovim čarom, lahko pričakujemo nepričakovano. Nesluteni zapleti in razpleti so že stalnica akcijske franšize, ki priteguje občinstvo skoraj 60 let. A čeprav si lahko zamislimo skorajšnje katastrofe neslutenih razsežnosti, vratolomne akcije, hitre avtomobile, dih jemajoče lepotice ter briljantne zlikovce, oboževalcem Jamesa Bonda verjetno v niti najbolj divjih sanjah ni padlo na kraj pameti to, kar naj bi prinašal 25. iz franšize. Šarmantnega vohuna z licenco za ubijanje kot očeta.

Premiera novembra

Lepa Lea v vlogi Madeline Swann je omrežila šarmantnega vohuna. FOTO: Press Release
Lepa Lea v vlogi Madeline Swann je omrežila šarmantnega vohuna. FOTO: Press Release

Petindvajsetega iz bondijade bi morali gledati že aprila, a mu je pandemija prekrižala načrte in zamaknila premiero – če bo šlo vse po načrtih – na prihajajoči november. Kar pomeni, da nismo dobili le dodatnega pol leta za višanje napetosti in ugibanja, kaj prinaša še zadnji film, v katerem si Bondov smoking obleče Daniel Craig. To je tudi šest mesecev več, da na plan pricurljajo podrobnosti, ki bi si jih filmarji želeli zadržati zase. In prav to se je dogodilo v minulih dneh, ko se je na ebayu znašel snemalni urnik prihajajočega Ni časa za smrt. V njem je črno na belem orisan prizor, v katerem agentova domnevna petletna hčerka Matilde in njegova srčna izbranka ter mama njegovega otroka Madeline Swann v podobi brhke francoske igralke Lee Seydoux odletita na varno.

»Res je, James je očka. Craig je želel, da je še zadnji njegov film o Bondu najbolj presenetljiv in zabaven doslej. In 007 kot oče je vsekakor nekaj, česar oboževalci nikoli ne bi pričakovali,« je izdal vir in dodal, da je pri vsebinskem zapletu igralo vlogo tudi dejstvo, da sta tako Craig kot njegov filmski alter ego Bond zdaj starejša in zrelejša, torej je prikladno, da začne gledati na svet (tudi) skozi očetovstvo. Hkrati je dodatna in zanj povsem nepričakovana vloga očeta odprla za ocean novih scenarističnih možnosti, tako za zabavne peripetije, s čustvi nabite momente kot zaplete. Scenaristom naj bi se pridružila Phoebe Waller-Bridge, na zelniku katere naj bi tudi zrasla zamisel o Bondu kot očetu.

Serijski zapeljivec, vselej brez posledic FOTO: Osebni Arhiv
Serijski zapeljivec, vselej brez posledic FOTO: Osebni Arhiv


»Leta in leta mu je uspelo zapeljevati ženske in lomiti njihova srca, s šarmom pa se mu je uspelo izvleči tudi iz marsikatere zagate. Kot se je zdelo, vselej brez posledic. A s tem, ko se ga je postavilo v vlogo očeta, se je odprlo ogromno možnosti za nove zaplete in globino zgodbe.«

To ni edino, kar je pricurljalo na plan. Tudi glavni zaplet naj bi bil kot naročen za trenutno obdobje, saj naj bi svet reševal pred biološko pandemijo. »Ne gre ravno za covid-19, ne nazadnje je film začel nastajati že prej, gre pa za nekaj nadvse podobnega.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije