RAZBITINE

Inšpektorji ustavili Bonda

Med nadzorovano eksplozijo se je nekaj zalomilo. Razbitine pod sabo pokopale člana filmske ekipe.
Fotografija: Zaradi ustvarjalnih razlik je od projekta odstopil Danny Boyle. FOTO: Guliver/cover images
Odpri galerijo
Zaradi ustvarjalnih razlik je od projekta odstopil Danny Boyle. FOTO: Guliver/cover images

Bondovski filmi so vselej polni napete akcije, nevarnih kaskaderskih podvigov, divjih voženj z avtomobilom, strelskih obračunov in eksplozij. In četudi je danes marsikaj mogoče doseči z vrhunsko računalniško tehnologijo in posebnimi učinki, vse vendar ne more biti le izjemno dodelana iluzija. Eksplozija mora biti še vedno eksplozija, med snemanjem jo seveda natančno nadzorujejo.
Zaradi ustvarjalnih razlik je od projekta odstopil Danny Boyle. FOTO: Guliver/cover images
Zaradi ustvarjalnih razlik je od projekta odstopil Danny Boyle. FOTO: Guliver/cover images

Niti zadnji iz franšize filmov o tajnem agentu 007, ki ga trenutno ustvarjajo, ni izjema, saj so načrtovano akcijo natančno preračunali, vse podrobno nadzorovali. Kljub temu se je nekaj grozovito zalomilo. Na prizorišču snemanja so namreč med kaskaderskim podvigom odjeknile tri eksplozije, porušile del strehe in zidov studia, razbitine pa so ranile člana osebja. In čeprav to ni prva nesreča na snemanju, ni pogosto, da na prizorišče takoj pridrvijo inšpektorji službe za varnost pri delu. A prav to se je zdaj zgodilo pri Bondu 25. Kamere bodo nekaj časa počivale, vsaj dokler preiskava ne bo končana.
Poškodovanega člana osebja so odpeljali v bolnišnico.
Poškodovanega člana osebja so odpeljali v bolnišnico.

Da v tem tednu ni teklo vse gladko, pri filmski hiši niso skrivali. »Med snemanjem nadzorovane eksplozije je na zunanji strani studia nastala škoda. Na kraju snemanja ni bil nihče poškodovan, je pa eden iz filmske ekipe zunaj studia utrpel manjšo poškodbo,« so sporočili po mnenju očividca malce omiljeno zgodbo sicer kaotične resnice.
Scena, med snemanjem katere se je zalomilo, naj bi se odvijala v raziskovalnem laboratoriju, skozi katerega naj bi prihrumela ognjena krogla. A v posodo z detonatorjem naj bi – trdijo viri – spustili preveč plina, zato: Bum! Bum! Bum!
Zaradi poškodbe gležnja se je Daniel Craig komaj vrnil na snemanje.
Zaradi poškodbe gležnja se je Daniel Craig komaj vrnil na snemanje.

»Zavladal je popoln kaos. Snemali so kaskadersko točko, ognjena krogla naj bi razdejala laboratorij, a očitno je šlo nekaj narobe. Odjeknile so namreč kar tri eksplozije, druga za drugo, pri čemer je bil uničen del strehe in nekaj stenskih panelov, član osebja pa je zunaj stavbe obležal grdo ranjen.« Moral je v bolnišnico, nanj naj bi padli deli strehe in zidov. In očitno je bila nesreča tako velika, da je okoliščine zdaj pod drobnogled vzel inšpektorat za varnost in zdravje pri delu.


Bondu morda še ni bil kos noben zlikovec, a očitno se mu lahko postavijo po robu preiskovalci nesreč, zaradi njih se je namreč snemanje do nadaljnjega zaustavilo. »Kakšni filmski zlikovci, edini, ki lahko ustavijo Bonda, so vladni uslužbenci. Prikorakali so v studio z aktovkami v rokah in vodilnim povedali, da morajo raziskati, kaj se je zgodilo in zakaj,« je povedal vir. Predstavnik inšpektorata je zgolj dejal, da vedo za nesrečo in da so se lotili preiskave. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije