MALCE SE BOJI

Igralke Ellen Page ni več, postala je Elliot

Zvezdnica je priznala, da je v resnici transseksualni moški. Boril se bo proti sovraštvu in diskriminaciji, s katerima se soočajo transosebe.
Fotografija: Mednarodno slavo je zvezdniku prinesel film Juno. FOTO: Press Release
Odpri galerijo
Mednarodno slavo je zvezdniku prinesel film Juno. FOTO: Press Release

Pred šestimi leti je Ellen Page pogoltnila cmok v grlu, globoko vdihnila in širnemu svetu na konferenci skupnosti LGBT priznala, da jo privlači isti spol. Čeprav ni skrivala, da se je za iskrenost odločila tudi iz precej sebičnega razloga, da naposled najde duševni mir, je hollywoodska zvezdnica v tistem hipu postala junakinja LGBT-skupnosti. Ta pa jo je zdaj še v drugo posadila na prestol svojih junakov, saj je na družabnih omrežjih priznala, da je v resnici transseksualni moški. »Z vami želim deliti, da sem transseksualni moški, ime pa mi je Elliot,« je igralec položil na mizo vse karte. In dodal, da čeprav se v tem trenutku popolne iskrenosti do samega sebe in sveta čuti srečnega in hvaležnega, v njem vendar tiči strah pred morebitno vsiljivostjo, izlivi sovraštva, šal in celo nasilja, ki nanj zaradi tega priznanja morda prežijo v prihodnje.

Požel val čestitk in navdušenja

Kanadski igralec, ki mu je filmski alter ego noseče najstnice v uspešnici Juno prinesel nominaciji za oskarja in zlati globus, te poti verjetno ne bi zmogel brez podpore najbližjih. »Čutim neizmerno hvaležnost do izjemnih ljudi, ki so me na tem potovanju podpirali,« prva med temi pa je verjetno njegova žena Emma Portner, ki svoje podpore ljubljenemu, da se je sprejel takšnega, kot v resnici je, ni zadržala zase. Raje je zakričala, da je to, da Elliot obstaja, velikansko in čudovito darilo. Je prva v vse daljši
Žena Emma ga vseskozi podpira in mu stoji ob strani. FOTO: cover Images
Žena Emma ga vseskozi podpira in mu stoji ob strani. FOTO: cover Images
vrsti tistih, ki Elliotu čestitajo za pogum, pokončnost in iskrenost. »Navdihuješ me,« mu je čivknila Ellen DeGeneres, Anna Kendrick pa dodala, da je čudovit opomnik, da smo ljudje lahko pogumni in radostni tudi tedaj, ko nas nekaj plaši. Čestitkam in izrazom poguma so se pridružili tudi Miley Cyrus, Mia Farrow, Lena Dunham, režiser James Gunn, Anna Paquin in Patricia Arquette. Če omenimo le peščico zvenečih imen. Medtem ko so pri LGBT-skupnosti dejali, da ta dan slavijo izjemnega Elliota Pagea. »Obogatil nas je z izjemnimi filmskimi liki. Bil odkrit zagovornik LGBT-skupnosti. Zdaj pa je postal še navdih množici transseksualnih oseb.« In dvoma ni, da kanadski zvezdnik ne bo uporabil svojega zvezdniškega statusa, da pomaga pri destigmatizaciji transspolnosti.

Ostro proti homofobom

V dolgem zapisu je Elliot dejal, kako neverjeten in neopisljiv je ta občutek, ko se ima rad. Takšnega, kakršen v resnici je. Brez skrivalnic in prikrivanja. »Bolj ko se sprejemam, več sanjam, moje srce raste,« piše in nadaljuje, da čuti z vsemi sebi podobnimi, ki pa se vsakodnevno srečujejo z nadlegovanjem, samoprezirom, zlorabo in grožnjo nasilja. In v tem se zaveda svojega privilegiranega statusa, v prvi vrsti zaradi zvezdništva. »Naredil bom, kar je v moji moči, da postane ta svet boljši, sočutnejši, bolj
Zaradi priznanja se mu je od srca odvalil kamen, vseeno pa ga prihodnost malce plaši. FOTO: Ernesto Ruscio/Getty Images
Zaradi priznanja se mu je od srca odvalil kamen, vseeno pa ga prihodnost malce plaši. FOTO: Ernesto Ruscio/Getty Images
vključujoč,« pri teh besedah pa je že uperil ostro puščico proti vsem homofobnim politikom in medijskim osebnostim z veliko sledilci na družabnih omrežjih, ki še naprej širijo sovražnost in nestrpnost. »Ti imajo na svojih rokah kri!« Kajti – tudi temu se ni ognil v zapisu – statistika je nadvse zgovorna in strašljiva. Omenil je diskriminacijo transseksualnih oseb kot tudi poizkuse politikov, ki želijo kriminalizirati zdravstveno nego transspolnih oseb. 
Elliot trenutno igra v Netflixovi seriji The umbrella academy. FOTO: netflix
Elliot trenutno igra v Netflixovi seriji The umbrella academy. FOTO: netflix

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije