DRAGO

Igralec si je privoščil najdražje stanovanje

Matt Damon je odštel rekordnih 14,7 milijona. Najverjetnejši razlog za nakup je bližina elitne šole.
Fotografija: Matt Damon in Luciana Barroso imata novo stanovanje. FOTO: Guliver/cover Images
Odpri galerijo
Matt Damon in Luciana Barroso imata novo stanovanje. FOTO: Guliver/cover Images

Ameriški filmski zvezdnik Matt Damon je postavil rekord, vendar tokrat ne gre za uspešnost filma. Z ženo Luciano je 48-letni igralec kupil najdražje stanovanje v zgodovini Brooklyna v New Yorku. Za šestsobno luksuzno bivališče na vrhu stavbe je odštel neverjetnih 14,7 milijona evrov. S tem je podrl rekord iz leta 2015, ko je fotograf Jay Maisel v stavbi Cobble Hill kupil stanovanje za 13,6 milijona. Podoben znesek sta lani plačala tudi Jennfier Connely in Paul Bettany za svoje 750-kvadratno stanovanje v isti soseski.
Stavba je bila 26 let v lasti Jehovovih prič.
Stavba je bila 26 let v lasti Jehovovih prič.

Damon in njegova družina bosta uživala v stanovanju, ki zaseda 11. in 12. nadstropje stavbe in je veliko 570 kvadratnih metrov, v njihovi lasti je tudi streha stavbe, ki ni všteta v kvadraturo. Seveda je stavba rezervirana za super bogate; zgrajena je iz najbolj kakovostnih materialov, ima vse mogoče priključke za petične stanovalce.


Že ob vstopu v stavbo nas veličastna sprejemnica iz porcelana in marmorja opozori, da smo v svetu elite. V pritličju so igralnica za otroke, fitnes, vratar in receptor, ki je stanovalcem ves čas na voljo. Stavba, ki je ena najvišjih na območju, je na promenadi Brooklyn Heights in ponuja spektakularen razgled na Kip svobode, Manhattan, Brooklyn in mostove.
Damon, zvezdnik filmov Dobri Will Hunting, Dvojna igra in serije akcijskih filmov o agentu Bournu, ne bo edina slavna oseba v soseski.


V trgovini bo lahko srečal druge imenitne domačine, kot so Mary Louise Parker, Michael Shannon, Lena Dunham, Paul Giamatti in Matthew Barney. Najverjetneje je stanovanje v tej soseski kupil zaradi bližine prestižne šole St. Ann, kamor želi vpisati svoje tri hčerke: 12-letno Isabello, 10-letno Gio in osemletno Stello. Damon je očim Lucianine hčerke Alexie Barroso, ki ima 20 let. Stavbo je načrtoval Frank S. Lowe, zgrajena je bila leta 1903. Zanimivo je, da je bila kar 26 let v lasti Jehovovih prič.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije