POŠKODOVAN

Igralec David Arquette iz ringa v bolnišnico

Film zamenjal za skrajno rokoborbo. Surovi nasprotnik mu je porezal vrat.
Fotografija: Nad rokoborbo se je navdušil pred 18 leti med snemanjem filma Ready to Rumble. FOTO: instagram
Odpri galerijo
Nad rokoborbo se je navdušil pred 18 leti med snemanjem filma Ready to Rumble. FOTO: instagram

Iz rokoborskega ringa je odkorakal, kot bi se okopal v lastni krvi, ki mu je mezela iz nepreštevnih ran. Naravnost v bolnišnico, kjer so ga zdravniki sešili skupaj. A če je kdo pomislil, da je to le še ena scena iz katerega od filmov Davida Arquetta, se je pošteno uštel. Hollywoodski igralec, ki se je pred 18 leti že preizkušal v resnični rokoborbi, je letošnjo jesen napovedal vrnitev v ring. A že hitro spoznal, da tako brutalna borba, ko je edino pravilo, da pravil ni, ni zanj. »Izkazalo se je, da boj na smrt ni zame.«
Rdeče preproge je zamenjal za s krvjo prepojeni ring. FOTO: Guliver/Cover images
Rdeče preproge je zamenjal za s krvjo prepojeni ring. FOTO: Guliver/Cover images

Ko je septembra napovedal, da bo snemalna prizorišča zamenjal za rokoborska, se je pridno vrgel v rigorozen trening, da se mu je že hitro zazdelo, da bi lahko premikal gore. »Počutim se kot Rocky! Več ur na dan prebijem v telovadnici, se znojim kot zmešan, izgubljam težo in dobivam mišice. Trdno sem odločen in verjamem vase!« je samozavestno zatrjeval, samozavest pa ga ni zapustila niti, ko je na nasprotnem koncu ringa zagledal svojega rivala, dolgoletnega borca skrajne rokoborbe Nicka Gagea, razvpitega zaradi izjemno surovega načina bojevanja. Kar je Arquette že hitro in nadvse boleče občutil.
Nad rokoborbo se je navdušil pred 18 leti med snemanjem filma Ready to Rumble. FOTO: instagram
Nad rokoborbo se je navdušil pred 18 leti med snemanjem filma Ready to Rumble. FOTO: instagram

Skrajna rokoborba dopušča, da tekmovalci okoliške predmete uporabijo kot provizorično orožje, namen pa je čim več prelite krvi. Da so po ringu, sredi katerega sta se v boj moškega na moškega spustila David in Nick, hitro začeli leteti stoli. Že v naslednjem je igralec pristal na vseh štirih, nad njim pa se je kot Goljat bočil Gage, zagrabil za dolgo svetilno cev in jo razbil na igralčevi glavi. Nato pa z razbitim delom zarezal zvezdnikov vrat. Čeprav se je Arquette, vidno pretresen, prijel za rano na vratu, iz katere je mezela kri, se ni predal, nadaljeval je neusmiljen boj. Sovražnika v ringu sta se tepla z rokami in nogami, drug na drugem poskušala lomiti stole in svetilne cevi, Gage je kot orožje uporabil tudi trske vrat – ta je razbil, ko je vanje zalučal svojega slavnega nasprotnika. Ko mu je v roke prišel nož za rezanje pice, pa je tega uporabil na zvezdnikovi glavi, skoraj kot bi ga želel skalpirati.


Kljub krvavečim ranam se Arquette ni želel predati. A je vendar moral priznati nasprotnikovo premoč, ko ga je ta ukleščil na tla in so zadonele fanfare, ki so naznanjale konec spopada. »Skrajni rokoborci krvavimo vsak dan, in to obožujemo,« je po koncu tekme zmagoslavno vzkliknil Gage. Malce manj zmagoslavno pa se je verjetno počutil Arquette, ki je bil po koncu tekme na poti v bolnišnico. »Ves sem v šivih,« je čivknil igralec in oboževalcem sporočil, da je kljub ranam in šivom v redu. No, ali pa vsaj bo v redu, ko se njegovo potolčeno in razrezano telo zaceli. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije