Hud udarec za Meghan Markle na sodišču

Ali bo Meghan pričala proti očetu?
Fotografija: Med Meghan in njenim očetom se je dokončno zaostrilo, ko je on odpovedal udeležbo na njeni poroki. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Med Meghan in njenim očetom se je dokončno zaostrilo, ko je on odpovedal udeležbo na njeni poroki. FOTO: Reuters

Sodnik na sodišču v Londonu je zavrnil večji del tožbe Meghan Markle in princa Harryja proti nekaterim britanskim medijem kot neutemeljen. Zakonca Sussekška tožita Associated Newspapers, založnika tabloidov Mail on Sunday in MailOnline. Sodnik je med drugim zavrnil Meghanine trditve, da so jo ti mediji pristransko obravnavali ter povzročili razdor med njo in njenim očetom Thomasom Marklom, ko so brskali po njeni preteklosti in jo skušali prikazati v slabi luči.

Harry in Meghan sta tožbo vložila, ker so objavili po njunem mnenju dele »zasebnega in zaupnega« pisma, ki ga je Meghan na roko napisala svojemu očetu avgusta 2018, potem ko je tik pred zdajci odpovedal udeležbo na njeni poroki z vnukom britanske kraljice Elizabete II. maja tistega leta.

Sodnik je odločil, da iz tožbe izloči nekatere obtožbe, je pa dodal, da jih lahko vrne, če jih odvetniki Harryja in Meghan postavijo na drugačne pravne temelje. Associated Newspapers bo od njiju zahteval plačilo sodnih stroškov 50.000 funtov, potem ko sta zavrnila zunajsodno poravnavo. Meghan in Harry sta menda doslej za sodne stroške odštela okoli 60.000 funtov.

Bosta oče in hči pričala drug proti drugemu?

Vsebino pisma je medijem razkril Meghanin oče, potem ko so ga njeni tesni prijatelji za ameriško revijo People prikazali kot 'pošast'. Pismo je razkril kot dokaz, da mu Meghan ni napisala 'prijaznih besed', kot so trdili njeni prijatelji.
 
Preberite tudi:

Srce parajoče pismo Meghan: Očka, s težkim srcem ...​
Šokantno pismo: Meghan skrivnostna in nastopaška?



Sojenje v primeru, ki so ga britanski mediji poimenovali 'Marklova proti Marklu', naj bi se začelo konec letošnjega ali v začetku prihodnjega leta. Ali se bosta oče in hči na sojenju prvič videla iz oči v oči po več kot dveh letih, ko bi pričala drug proti drugemu, ni znano. Na sojenju bi lahko bili kot priče poklicani tudi 'Meghanini prijatelji' in pričati o tem, ali so se z njo dogovarjali o razkritju dejstva, da je po poroki pisala očetu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije