PRINCESA BREZDOMKA

Hči milijonarja zaživela kot brezdomka, ni imela pojma, kaj jo čaka

Objavljeno 23. maj 2019 19.26 | Posodobljeno 23. maj 2019 20.28 | Piše: T. V.

Zdržala je dve noči.

Isabella James. FOTO: Zaslonski posnetek
V seriji Rich Kids Go Homeless otroci bogatašev postanejo brezdomci, kakor pove naslov. Ne, ne gre za to, da bi jih njihovi milijonarski starši nagnali od doma, temveč se njihovi potomci zavestno za nekaj dni odrečejo vsega razkošja polno življenje.

V zadnji oddaji se je z usodo brezdomcev pobližje spoznala 21-letna Isabella James, študentka psihologije, ki je hotela dokazati, da ni razvajena princesa. Čeprav gre vsako leto na šest razkošnih počitnic, ima v omarah številne kose oblačil najbolj znanih (in najdražjih) oblikovalcev, je bila prepričana, da bo preživela na cesti. Razkrila je, da namerava preživeti z zbiranjem plastične embalaže in da ne bo prosjačila za denar. Izrazila je mnenje, da se brezdomci sčasoma sprijaznijo s svojim stanjem in da sploh nimajo prave želje, da bi kaj naredili za izboljšanje življenja.

Na ulicah vzhodnega Londona se je njeno razmišljanje spremenilo. Na eni najnevarnejših ulic v britanski prestolnici je postavila šotor, čeprav sovraži kampiranje. Prvo noč je prespala na kartonu in spalni vreči, ker ni hotela spati v zatočišču skupaj z drugimi brezdomci.

Kmalu je ugotovila, da z recikliranjem plastenk ne bo zaslužila dovolj za hrano, in je skušala dobiti delo v avtopralnici, a brez uspeha. Začela je ponovno razmišljati o svojem prvotnem načrtu, da bi pela in plesala za denar. Neki mimoidoči, ki mu je zaupala svojo zgodbo, se je je usmilil in ji dal dovolj denarja, da je sebi in še enemu brezdomcu kupila kosilo. Na ulici je spoznala Cathy, ki je odvisnica od drog in so ji vzeli otroke, sama pa je po drugi noči pod milim nebom odšla nazaj domov v svoje staro razkošno življenje, vendar trdi, da ni več ista oseba. »Moje predstave so bile napačne. Nisem si mislila, da je tako težko najti delo,« je povedala in dodala, da se bo posvetila spremembi zakona, ki brezdomcem onemogoča, da bi dobili osebno izkaznico.
Deli s prijatelji