PLJUČNI RAK

Grofica pred smrtjo priredila veliko zabavo

Zaradi pljučnega raka umrla Maya von Schönburg. Še prej se je nemška plemkinja noro zabavala.
Fotografija: Maya (levo) z mamo na svoji zadnji zabavi FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Maya (levo) z mamo na svoji zadnji zabavi FOTO: Guliver/getty Images

Zaradi raka na pljučih je v 61. letu starosti umrla nemška grofica in stalnica na družabni sceni Maya von Schönburg. Plemkinja, ki je bila nekoč poročena z milijarderjem in dedičem podjetja Mercedes-Benz Mickom Flickom, po ločitvi pa je postala bogatejša za deset milijonov evrov, je pred smrtjo priredila še zadnjo zabavo, na kateri se je trlo slavnih in bogatih.
Maya (levo) z mamo na svoji zadnji zabavi FOTO: Guliver/getty Images
Maya (levo) z mamo na svoji zadnji zabavi FOTO: Guliver/getty Images

Nemka je med svoje prijatelje štela ne le velike hollywoodske zvezde, prijateljevala je namreč tudi z drugimi plemiči in politiki. Njene zadnje zabave, ki je bila hkrati zabava ob njenem 60. rojstnem dnevu, so se med drugim udeležili igralka Demi Moore, modna oblikovalka Diane von Furstenberg, princ Michael Kentski in zakonca Clinton. »Najbolj neverjetno je to, da je priredila zabavo, čeprav je bila hudo bolna. Vedela je, da umira, da bo to najverjetneje njena zadnja zabava, a to je ni ustavilo ali potrlo,« je dejal eden njenih bližnjih.
Tudi princ Michael Kentski je bil nemški grofici zelo blizu. FOTO: GUliVER/GETTY IMAGES
Tudi princ Michael Kentski je bil nemški grofici zelo blizu. FOTO: GUliVER/GETTY IMAGES

Grofica, katere krstno ime se glasi Maria Felicitas von Schönburg-Glauchau, je ena od štirih otrok, ki so se rodili grofu Joachimu Schönburg-Glauchau in njegovi prvi ženi grofici Beatrix Széchényi de Sárvár-Felsővidék, pravnukinji madžarskega reformista Istvána Széchenyija.

V začetku 60. let prejšnjega stoletja se je z družino iz rodne Nemčije preselila na Togo, saj je njen oče takrat delal kot dopisnik za novinarsko hišo. Pozneje se je družina preselila v Somalijo, in tam je Maya obiskovala šolo, ki so jo vodili italijanski misijonarji. Leta 1970 so se vrnili v Nemčijo, kjer je nekaj let pozneje spoznala svojega prvega moža Flicka in se leta 1985 z njim poročila.


Par je imel tri otroke, zakona je bilo konec po osmih letih. Z naslednjim partnerjem Stefanom Hippom je imela še eno hčer, nekaj let sta živela v Londonu, nato v Italiji, ko so grofici leta 2012 diagnosticirali raka na pljučih, pa se je vrnila v Nemčijo in tam tudi umrla. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije