ZAPLET

Grace Jones zapustila Jamesa Bonda

Glasbena diva je užaljena, ker naj bi ji namenili preskromno vlogo. Snemanje 25. bondijade se že vse od začetka spopada z zapleti.
Fotografija: Bondu je razočarana dala košarico. FOTO: Mgm
Odpri galerijo
Bondu je razočarana dala košarico. FOTO: Mgm

Oboževalci tajnega agenta se veselijo že 25. napete akcije, a vse kaže, da se najnovejša bondijada spopada z zapleti in težavami že na začetku produkcije. Nazadnje je s prizorišča snemanja odkorakala diva Grace Jones, užaljena, ker so ji namenili tako skromno in po njenem mnenju premalo opazno vlogo.

Že petič se bo prelevil v tajnega agenta. FOTO: Reuters
Že petič se bo prelevil v tajnega agenta. FOTO: Reuters
Slovita jamajško-ameriška glasbenica je nastopila že leta 1985 v filmu Od tarče do smrti, in sicer kot May Day, glavni zvezdnik je bil takrat Roger Moore, in upala je, da bo tokrat na velikem platnu ob Jamesu Bondu pustila še večji pečat. A ni se izšlo po njenih pričakovanjih.

Kot se producentje branijo, naj bi 71-letni Jonesovi takoj na začetku razjasnili, koliko vrstic in sekund ji lahko namenilo v scenariju, so pa poskrbeli, da bi se med snemanjem počutila kot glavna zvezda: plačali so ji nesramno drago nastanitev, jo pričakali z rdečo preprogo in omogočili vse mogoče ugodnosti in udobje, toda Jonesova se z drobtinicami, kot je povedala, ni bila pripravljena zadovoljiti. Svojo vlogo v franšizi je sprejela kot žalitev in besno odvihrala domov.


Kot rečeno, snemanje 25. filma o junaku Iana Fleminga že vse od začetka pestijo številne težave. Režiser Danny Boyle z ustvarjalci ni mogel najti skupnega jezika glede scenarija, zato je dal odpoved, zamenjal ga je Cary Fukunaga, a ta se po mnenju ekipe dela ni lotil povsem resno, saj mu je ljubše igranje videoigric.

Grace Jones je že sodelovala s tajnim agentom. FOTO: Reuters
Grace Jones je že sodelovala s tajnim agentom. FOTO: Reuters
Vprašljiva je tudi varnost na prizorišču, kajti med kaskadersko točko se je sprožila eksplozija in je poškodovala člana ekipe. Med enim od svojih podvigov se je poškodoval celo glavni zvezdnik Daniel Craig, ki bo agenta 007 tokrat upodobil že petič in menda zares zadnjič.


Kljub številnim zapletom datuma premiere, ta naj bi bila aprila prihodnje leto, še niso prestavili. Ob Craigu bodo nastopili še Rami Malek, ki je navdušil kot Freddie Mercury, zdaj pa bo osrednji antagonist, med zvezdniškimi imeni pa so na seznamu še Ralph Fiennes, Ley Seydoux, Ben Whishaw, Naomi Harris in Jeffrey Wright

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije