NJEN BLAGOSLOV

Govorila s pokojno princeso

Helena Bonham Carter je potrebovala Margaretin blagoslov. Sestro britanske kraljice je bežno spoznala pred daljnimi leti.
Fotografija: Helena se ničesar ne loti polovičarsko. FOTO: guliver/cover images
Odpri galerijo
Helena se ničesar ne loti polovičarsko. FOTO: guliver/cover images

Novembra prihaja na male zaslone že tretja sezona opevane in nagrajene serije Krona, v kateri je igralka Clare Foy žezlo Elizabete II. po dveh sezonah predala Olivii Colman, vlogo kraljičine sestre princese Margarete pa je prevzela Helena Bonham Carter. A slednjega malce čudaška in ekscentrična zvezdnica nikakor ne bi storila, če ne bi iz groba dobila blagoslova princese Margarete same.
Princesa Margareta je umrla leta 2002. FOTO: guliver/getty images
Princesa Margareta je umrla leta 2002. FOTO: guliver/getty images

Vlogi se je predala v celoti, z dušo in srcem. Potopila se je v vse, kar je o njej lahko izbrskala, da bi čim bolje ujela njeno bistvo, se srečala s frizerjem, ki je urejal Margaretine lase, se pogovarjala z njenimi prijatelji in celo nekdanjim ljubimcem Roddyem Llewellynom. Pa vendar je najboljše napotke dobila kar od pokojnice same, ki je z njo govorila prek medija.

»Ja, Margareta je z nami, poigrava se s svojimi biseri,« ji je že med prvo seanso dejal medij, takrat naj bi igralka tudi dobila tako želeni blagoslov, da sprejme vlogo. Tudi ker naj bi Bonham Carterjeva do nje čutila strahospoštovanje vse od dne pred daljnimi leti, ko sta se bežno spoznali. »Helena je bila še nepoznana, povsem zelena igralka, ko je aristokratinjo srečala na neki premieri. A je v nekaj trenutkih nanjo naredila velikanski vtis, zato je bilo zanjo še pomembneje, da ji Margareta da zeleno luč.«
Čudaška zvezdnica brez princesinega blagoslova ne bi sprejela vloge v seriji Krona. FOTO: guliver/cover images
Čudaška zvezdnica brez princesinega blagoslova ne bi sprejela vloge v seriji Krona. FOTO: guliver/cover images

Čeprav to ni vse, kar je storila, saj naj bi ji iz onstranstva tudi svetovala, kako čim bolj zadeti njeno bistvo. Zatorej, če se boste med gledanjem serije čudili, kako Helena kadi cigareto ali drži ustnik do pikice tako kot pokojna kraljičina sestra, boste vedeli, da je to zasluga pokojne princese. »Dala ji je kup nasvetov, denimo kako držati ustnik. Odlične namige je namenila tudi drugim igralcem in snemalni ekipi, kadar jim kaj v povezavi s princeso ni bilo povsem jasno.«

Slednje se je zgodilo prek hollywoodske zvezdnice, ki je v trenutkih dvoma soigralcem samozavestno zatrdila, da ji je Margareta dejala, da je tako v redu. Vse od prve seanse je namreč večkrat imela pomenke z medijem oziroma princeso kar v svoji garderobi na prizorišču snemanja. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije