ZADNJE SLOVO

Gibonni razkril Oliverjevo poslednjo željo: Na smrtni postelji je govoril o tem ...

Bila sta najboljša prijatelja.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

Dobro leto je minilo, odkar je Hrvaško pretresla žalostna novica o smrti njihovega največjega glasbenika Oliverja Dragojevića. Spomin na glasbenega velikana pa je še zelo živ. Njegov najboljši prijatelj Gibonni je za hrvaške medije razkril, kakšna je bila njegova zadnja želja. V zadnjem mesecu so na hitro in brez velikega medijskega pompa razprodali veliki koncert, ki bo na Oliverjev rojstni dan, 7. decembra, v splitski Areni. Gre za nekakšno nadaljevanje glasbenega spektakla Oliverjevih 70 iz leta 2017.

Gre za koncert, ki ga je Oliver načrtoval lani, ko je bil že v bolnišnični oskrbi. Od svoje velike želje, da bi rojstni dan praznoval na odru, ni odstopil niti na smrtni postelji. »Res je,« je povedal njegov dolgoletni prijatelj Gibonni, »ta koncert mu je pomenil vse. Celo ko so ga odpeljali na intenzivni oddelek, je govoril o tem. Poznal sem ga vse svoje življenje, vendar o ničemer ni govoril s takim žarom kot o tem koncertu.«

Po Oliverjevi smrti 29. julija lani se je Gibonni posvetoval z njegovo družino in skupaj so sklenili, da bodo koncert organizirali v Oliverjev spomin, brž ko bo mogoče. Brez posebnega oglaševanja, najave gostov ali promocijskih materialov so koncert razprodali in velika splitska arena bo decembra v znamenju uspešnic Oliverja Dragojevića. Na koncertu bodo poleg Gibonnija nastopili še mnogi uveljavljeni glasbeniki.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije