Francoska prva dama bo učiteljica

Brigitte Macron se vrača v šolske klopi, poučevala bo francoščino. Učiteljski poklic je obesila na klin 2015., da bi podprla moževo kariero.
Fotografija: Nekoč je poučevala tudi bodočega francoskega predsednika. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nekoč je poučevala tudi bodočega francoskega predsednika. FOTO: Reuters

PARIZ – Nekoliko je nemirna, saj že štiri leta ni poučevala, a prepričana je, da se ji bo samozavest kmalu vrnila. Brigitte Macron se bo posvetila iskalcem zaposlitve in tistim, ki niso dokončali srednje šole, ter jih poučevala francoščino, delo pa si je našla v predelu Clichy-sous-Bois na severovzhodu Pariza, ki velja za eno najrevnejših sosesk francoske prestolnice, kjer nemiri niso ravno redkost.
Nekoč je poučevala tudi bodočega francoskega predsednika. FOTO: Reuters
Nekoč je poučevala tudi bodočega francoskega predsednika. FOTO: Reuters


Toda Macronova se ne boji izziva, veseli se, da bo znova v sedlu in opravljala svoje delo, ki ga obožuje. Kot je pojasnila, se vloge predsednikove žene ni nikoli povsem privadila, sploh pa ji ne diši naziv prva dama, s katerim se ne enači in ki ji ne pomeni prav ničesar. To so le prazne besede, njeno poslanstvo pa je poučevanje, je pojasnila.

Nikoli ni prepozno za nov začetek – ne zanjo ne za njene bodoče učence, poudarja, ponosna, da bo nekaterim pomagala do srednješolske izobrazbe ali službe. Delo v revnem predelu Pariza bo verjetno velika sprememba za Macronovo, ki je nazadnje poučevala na ugledni zasebni šoli, pred mnogo leti pa je francoske književnosti učila svojega bodočega moža in zdajšnjega predsednika, takrat 15-letnega Emmanuela Macrona, ki je 24 let mlajši od svoje izbranke.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije