KRALJEVSKI NASMEH

FOTO: William in Kate imata pred Georgeem skrivnost

George, ki praznuje peti rojstni dan, je tretji v vrsti za britanski prestol.
Fotografija: Nasmejani princ George. Fotografija je nastala ob krstu njegovega bratca Louisa. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nasmejani princ George. Fotografija je nastala ob krstu njegovega bratca Louisa. FOTO: Reuters

LONDON – Princ George, tretji v vrsti za britanski prestol, je na svet prijokal pred petimi leti v bolnišnici, kjer sta se nato rodila še njegova sestrica Charlotte in konec aprila letos še bratec Louis.

Ob Georgeevem petem rojstnem dnevu sta princ William in vojvodinja Kate v javnost poslala fotografijo svojega nasmejanega prvorojenca. Malček, ki je v zadnjem času v javnosti precej zadržan (drugače kot Charlotte), je na fotografiji prikupno nasmejan.

Nedavno je William razkril, da imata s Kate pred Georgeem veliko skrivnost; nista mu namreč povedala, kaj ga čaka, ko odraste. William je kot otrok čutil velik pritisk, ker bo morda nekega dne kralj, zato želi takšno neprijetno izkušnjo svojemu prvorojencu prihraniti. Pravi, da so doma čisto običajna družina, da pa je George deležen priprav na svojo kraljevsko prihodnost že s tem, ko opazuje njiju in druge sorodnike pri opravljanju protokolarnih dolžnosti.



Čeprav je Georgea v zadnjem času večkrat zasenčila mlajša sestrica, pa je tudi on že velikokrat pritegnil pozornost mnogih privržencev britanske kraljevske dinastije. Ko denimo med uradnim praznovanjem kraljičinega rojstnega dne nikakor ni hotel utihniti, mu je njegova sestrična Savannah na balkonu Buckinghamske palače z roko pokrila usta.

Še pred svojim rojstnim dnem se je George pridružil staršem na turneji po Avstraliji, v Kanadi lani, ko je imel družbo Charlotte, pa je bil že bolj zadržan. Omehčal ga ni niti šarmantni kanadski premier, sodeč po fotografijah, pa je bil George dostojanstveno nedostopen tudi, ko je v pižami srečal nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obamo med njegovim obiskom v Londonu. 

George je bil nazadnje v javnosti pri krstu brata Louisa.




Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije