TIARA

FOTO: Prestižna poroka: najbolj se je bala, da bi izgubila tiaro

Poročni okrasek Gabrielle Windsor vreden do tri milijone. Obleko ji je izdelala italijanska modna oblikovalka Luisa Beccaria.
Fotografija: K sreči ji je frizer tiaro dobro pričvrstil. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
K sreči ji je frizer tiaro dobro pričvrstil. FOTO: Guliver/Getty Images

Lady Gabriella Windsor, hči bratranca britanske kraljice Elizabete II., se je maja poročila s Thomasom Kingstonom, zdaj pa so njeno poročno obleko, delo italijanske modne oblikovalke Luise Beccaria, v Parizu postavili na ogled. Lady Gabriela je na svoj veliki dan nosila še 20 metrov dolgo vlečko in tiaro, za katero se ne ve, koliko natanko je bila vredna, poznavalci pa njeno vrednost ocenjujejo do tri milijone evrov. In prav tiara je bila Gabriellina največja skrb, ko je z očetom princem Michaelom Kentskim hodila do oltarja.

Obleka lady Gabrielle je zdaj na razstavi. FOTO: Instagram
Obleka lady Gabrielle je zdaj na razstavi. FOTO: Instagram
»Naenkrat sem začutila, da mi tiara leze nazaj, in v tistih nekaj grozljivih trenutkih sem bila prepričana, da bo zgrmela na tla. Moje male družice so namreč po nesreči stopile na vlečko, ki je bila iz skorajda prosojnega tila, pritrjena pa je bila prav na tiaro. Začela sem hoditi nekoliko počasneje in čakala, da stopijo z vlečke. A se je kmalu vse skupaj ponovilo. K sreči je moj frizer res dobro pritrdil tiaro in vse je bilo v redu,« je za britanske medije povedala lady Gabriella, ki je v Parizu prvič po poroki spet videla obleko.

Mlade družice so ji kar dvakrat stopile na vlečko. FOTO: Guliver/Getty Images
Mlade družice so ji kar dvakrat stopile na vlečko. FOTO: Guliver/Getty Images
»Res je bil čaroben dan in Luisa mi je izdelala čudovito obleko. Zdaj, ko jo spet vidim, mi je priklicala ogromno lepih spominov,« se je raznežila Gabriella, ki je oblikovalko spoznala pred nekaj leti na rojstnodnevni zabavi svojega očeta, že prej pa je bila velika oboževalka njenih oblačil.


»Ko se je zaročila, je Ella, ki je z leti postala dobra prijateljica moje hčere, priletela v Milano in pomerila nekaj oblek. Ko se je nekaj tednov pozneje odločila, kakšno želi na svoji poroki, smo znova sedle za mizo in povedala je, kakšno čipko želi, kakšno vezenino, silhueto, barvo. Pravzaprav si je obleko oblikovala povsem sama, jaz in moja hči sva ji zgolj svetovali in pomagali,« je dejala Beccarijeva, ki si šteje v veliko čast, da je lahko sodelovala pri tako velikem dogodku, kot je kraljeva poroka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije