TEŽA SLAVE

FOTO: Po koncu Igre prestolov je doživel živčni zlom

Kit Harington se zaradi stresa in alkohola zdravi na rehabilitacijski kliniki. Pod težo slave je že pred leti poiskal strokovno pomoč.
Fotografija: Kit Harington te dni ni v najboljši koži.
Odpri galerijo
Kit Harington te dni ni v najboljši koži.

Ko se je leta 2011 prelevil v Jona Snowa, junaka rekordno priljubljene serije Igra prestolov, je Kit Harington na življenjski loteriji zadel glavni dobitek. Ne le da je čez noč postal zvezda največjega kalibra, med snemanjem je spoznal igralko Rose Leslie, ki je postala ljubezen njegovega življenja in lani poleti ji je nataknil prstan.

Kit Harington te dni ni v najboljši koži.
Kit Harington te dni ni v najboljši koži.
»Moral bi se počutiti kot največji srečnež na zemlji, a sem se hkrati počutil izjemno krhkega in ranljivega,« pa je o dvoreznosti priljubljenosti razkril Kit, ki je že med snemanjem serije moral poiskati strokovno pomoč, saj je bilo breme nenadne slave preveč. Še za toliko hujšega pa se je zdaj izkazal konec serije, s katero je živel in dihal minulih osem let.

Slovo od njegovega lika Jona Snowa ga je močno prizadelo. Fotografije: instagram
Slovo od njegovega lika Jona Snowa ga je močno prizadelo. Fotografije: instagram
»Zaključek serije ga je močno prizadel. Zavedel se je, da je s tem tudi konec nekega pomembnega obdobja njegovega življenja. Znašel se je na razpotju, ko ne ve, kaj naj bi bil njegov naslednji korak,« je povedal vir in dodal, da je šel zvezdnik že pred skoraj mesecem na rehabilitacijsko kliniko, v prvi vrsti zaradi stresa in izčrpanosti, delno pa tudi zaradi alkohola, v objem katerega se je očitno zatekel, da bi mu pomagal pri slovesu od njegovega televizijskega alter ega Jona Snowa.

Premor v urniku je izkoristil za počitek v zdravilišču, kjer se lahko v miru spopada s težavami. To je sporočil igralčev predstavnik, ki pa ni razkril, kaj pesti Kita. A po govoricah sodeč naj bi uteho po koncu pomembnega osemletnega obdobja Igre prestolov poiskal v steklenici, zaradi konca serije naj bi doživel živčni zlom. To morda niti ni povsem iz trte izvito.


»Zaradi serije bi se moral počutiti kot najsrečnejši človek na svetu, a resnica je bila daleč od tega,« je namreč na začetku leta priznal, podobno kot je govoril že pred tremi leti, ko je prvič legel na kavč psihoterapevta.

Vseh osem sezon serije je igral Snowa, čeprav se je po koncu pete sezone zazdelo, da je z njim konec, da so ga ubili. Oboževalci serije so morali čakati na novo sezono, da vidijo, ali bo Jon vstal od mrtvih.

Lani se je poročil s soigralko Rose, ki mu je v teh temnih trenutkih v velikansko oporo.
Lani se je poročil s soigralko Rose, ki mu je v teh temnih trenutkih v velikansko oporo.
»To je bilo zame eno najtemnejših obdobij, vsa pozornost je bila namreč usmerjena na Jona – in posledično name. Tovrstna pozornost, kot da je usoda celotne serije odvisna od tebe, je zastrašujoča,« je povedal in dodal, da je takrat začel hoditi na terapijo. »To ni bil dober čas zame. Bil sem negotov, ranljiv. Vedel sem, da moram biti hvaležen za vse, kar imam, a so me obhajali tudi grozni dvomi, ali sploh znam igrati. Vse moje nevroze, in te igralci praviloma imamo, so zaradi vse pozornosti postale še izrazitejše.«


Pogovori s strokovnjakom in bližnjimi so mu pomagali, zato prevladuje prepričanje, da mu bo tudi tokratni obisk rehabilitacijske klinike pomagal iz brezna. »Rose mu je v velikansko podporo,« je povedal vir in dodal, da je Kit ponosen nase, da si je priznal, da potrebuje pomoč, in jo tudi poiskal. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije