OBISK

FOTO: Melania blestela na obisku, za ameriški par 165 gostov

Objavljeno 10. junij 2019 19.08 | Posodobljeno 10. junij 2019 19.08 | Piše: B. K. P.

Donald in Melania Trump sta obiskala Japonsko. To je za novega cesarja Naruhita prvi uradni obisk.

Zakonca Trump sta bila po uradnih pogovorih s cesarjem Naruhitom in njegovo ženo deležna banketa z odlično pogostitvijo. FOTO: REUTERS
Japonski cesar Naruhito je maja gostil prvi uradni sprejem, odkar je 1. maja od očeta prevzel vladanje deželi. Obisk je bil res visok. Z ženo Masako sta namreč gostila ameriškega predsednika Donalda Trumpa in prvo damo Melanio.
image
REUTERS Zakonca Trump sta bila po uradnih pogovorih s cesarjem Naruhitom in njegovo ženo deležna banketa z odlično pogostitvijo. FOTO: REUTERS

Po uradnih pogovorih sta se para preselila v vladarjevo palačo v Tokiu, kjer sta bila zakonca Trump deležna francoske večerje, med katero je za vzdušje skrbel orkester. Gostje so uživali v bistri mesni juhi consommé, ki ji je sledil na maslu pečen romb v paradižnikovi omaki, goveje zarebrnice, ki jih je bil najbolj vesel predsednik Trump, velik ljubitelj mesa, pa sezonska solata in na koncu še sladoled, oblikovan kot japonska gora Fudži, melona in grozdje.
image
Brez stejka ni šlo, saj je Trump velik ljubitelj mesa. FOTO: Guliver/getty Images

Cesar je na začetku banketa udeležencem izrekel zdravico, v kateri je poudaril, da z ženo čutita posebno bližino z Združenimi državami, saj je Masako otroštvo preživela v New Yorku, on pa je leta 1985 čez lužo preživel daljše počitnice. Tudi Trump je v svoji zdravici poudaril, da ceni dobre odnose med državama ter si želi, da bi jih takšne prenesli nadaljnjim generacijam. Predsednik Trump, ki ne pije alkohola, je nazdravil s sokom, medtem ko so drugi uživali v odličnem vinu in peninah iz cesarjeve dobro založene vinske kleti.
Obiskovalci so uživali v bistri mesni juhi, na maslu pečenem rombu v paradižnikovi omaki, govejih zarebrnicah, sezonski solati, sladoledu in sadju.


Banketa se je udeležilo 165 gostov, med njimi poleg ameriškega predsednika in prve dame tudi japonski premier Šinzo Abe in njegova žena Akie ter princ Fumihito s princeso Kiko. Goste je cesar sprejel v 915 kvadratnih metrov veliki dvorani Homaiden, ki je namenjena prav državniškim banketom. 
Deli s prijatelji