LUTKA

Film o barbiki bo feminističen

Scenarij bosta spisala Greta Gerwig in Noah Baumbach. Barbika bo Margot Robbie, ki je tudi v producentski ekipi.
Fotografija: Kultna lutka bo upodobljena tudi na velikem platnu. FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Kultna lutka bo upodobljena tudi na velikem platnu. FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images

Po številnih zapletih in negotovostih so filmarji vendarle potrdili: zgodba o kultni lutki že nastaja in je v odličnih rokah. Glavno vlogo, kot se je že govorilo, bo prevzela svetlolasa Avstralka Margot Robbie, ki bo tudi producentka, scenarij pa bosta spisala Greta Gerwig in Noah Baumbach.
Margott Robbie bo barbika in producentka.
Margott Robbie bo barbika in producentka.

Rdeča nit zgodbe je še vedno dobro varovana skrivnost; ko so ustvarjalci pri Mattelu in Warner Bros. namigovali, da bo glavno vlogo odigrala Amy Schumer, so napovedovali, da se bo junakinja podala na dogodivščino v resnični svet.

Ko je Schumerjeva odpovedala sodelovanje, so se filmarji pogajali z Anne Hathaway, nazadnje pa so se ustavili pri Margot Robbie, ki se je projekta lotila nadvse zagreto. Mlada zvezdnica, ki trenutno blesti v Tarantinovem filmu Bilo je nekoč v Hollywoodu, nominacijo za oskarja pa si je prislužila z odličnim nastopom v biografiji Jaz, Tonya, je k sodelovanju povabila še svojega moža, Toma Ackerlyja, s katerim je ustvarila tudi uspešno produkcijsko hišo LuckyChap, tako da se oboževalcem imperija Barbie obeta prava poslastica na velikem platnu!
 

Režija tudi Gerwigovi?


Ne glede na priljubljenost glavne igralke pa ustvarjalci največ pričakujejo od scenarija. Pisateljski duo je skupaj namreč spisal že tri zelo uspešne zgodbe, in sicer za Greenberg, Mistress America in Frances Ha.
Gerwigova in Baumbach bosta zgodbo zlila na papir.
Gerwigova in Baumbach bosta zgodbo zlila na papir.

Gerwigova, ki je dolgo igrala, v zadnjih letih pa se je usmerila v režijo in pisanje scenarijev, si je lani s svojim prvencem Ladybird prislužila več nominacij: v zgodovino se je zapisala kot peta ženska, ki se je za oskarja potegovala v kategoriji režije, in prva, ki ji je to uspelo že s prvencem! In ker film o barbiki še vedno nima režiserja, so vse glasnejše govorice, da bo vajeti prevzela prav ona, čeprav je ta hip polno zaposlena z remakom klasike Čas deklištva, ki naj bi premiero doživel za božič.


Tudi Baumbach seveda ni od muh. Nominacijo za oskarja si je prislužil z družinsko dramo Sipa in kit, ki jo je tudi režiral, pripravlja pa še eno zakonsko dramo, v kateri bosta nastopila Adam Driver in Scarlett Johansson, prihodnjo jesen pa jo bodo predvajali na Netflixu.

Kakšna bo rdeča nit novega filma o Barbie, še ni znano, a ustvarjalci so poudarili, da je Gerwigova odraščala z barbiko in jo pisanje zgodbe o kultni lutki nadvse razveseljuje. Potrdili pa so, da bo scenarij nosil močno feministično sporočilo o opolnomočenju žensk, doseganju ciljev in uresničevanju sanj. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije