PRINC

Dobrodelen za veliko noč

Luksemburški princ Gabriel je brezdomcem delil hrano. Star je komaj 13 let, a že dolgo rad pomaga ljudem.
Fotografija: Družina v srečnejših časih FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Družina v srečnejših časih FOTO: Guliver/getty Images

Čeprav je luksemburški princ Gabriel star komaj 13 let, je že prevzel kar veliko kraljevih obveznosti, v glavnem dobrodelnih. Tako je pred velikonočnimi prazniki v Londonu kuhal in stregel hrano brezdomcem, da bi tudi njim polepšal praznike, ki jih bodo, medtem ko se bo večina veselila v krogu družine, preživeli sami in na ulici. Princ Gabriel je sin luksemburškega princa Louisa in njegove zdaj že nekdanje žene Tessy. Par se je poročil zelo mlad, Tessy je štela komaj 20 let, Louis je bil še eno leto mlajši, na začetku aprila pa sta tudi uradno postala ločenca. Kljub temu sta si zadala, da bosta otroka, princ Gabriel ima še mlajšega brata Noaha, ki bo septembra dopolnil 12 let, čim manj občutila nesoglasja med starši.

Mladi Gabriel je bil nad povabilom navdušen. FOTO: Instagram
Mladi Gabriel je bil nad povabilom navdušen. FOTO: Instagram


Dobrodelni projekt deljenja hrane brezdomcem je organizirala londonska restavracija Nima, znana po odličnih italijanskih jedeh. Tessy so povprašali, ali bi njenega starejšega sina zanimalo kuhanje v dobrodelne namene. »Gabriel je bil navdušen. Že dolgo rad pomaga ljudem in se vključuje v razne dobrodelne projekte. Pri prvem je sodeloval, ko je imel komaj šest let. Ima neverjetno veliko srce in upam, da bo tako ostalo,« je dejala Tessy in dodala, da je bil Gabriel tudi presenečen nad povabilom. »Res je skromen. Ni mogel verjeti, da nekdo želi, da prav on kuha za druge ljudi,« je dodala Gabrielova mama, ki je zelo ponosna na sina.

Gabriel je imel le eno prošnjo – želel si je pripravljati obroke za mlade brezdomce. »Dejal je, da noben otrok ali mladostnik ne bi smel živeti na ulici, še bolj pa ga je zabolelo, da bo mnogo mladih med velikonočnimi prazniki samih. Prepričan je, da nihče ne bi smel biti osamljen na veliko noč ali na božič, praznika, ki sta njemu najljubša,« pravi Tessy.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije