Dekle z zmajskim tatujem bo serija

Projekta so se lotili pri Amazonu Vsebina se bo oddaljila od romanov
Fotografija: Prihaja televizijska serija, a je vsebina še velika uganka.
Odpri galerijo
Prihaja televizijska serija, a je vsebina še velika uganka.

Švedskih kriminalk ni nikoli dovolj, ne v knjigi, ne na velikem platnu, ne na malih zaslonih. Lisbeth Salander, priljubljena in neustrašna junakinja knjižne serije Millenium izpod peresa že pokojnega Stiega Larsona, bo po novem osrednji lik nove Amazonove serije. Ta bo nosila ime kakor knjižna uspešnica, Dekle z zmajskim tatujem, ki je obnorela svet takoj ob izidu leta 2005.

Kdo bo pogumna Lisbeth?

Spomnimo, Larson je v nenavadnih okoliščinah umrl leto dni prej, kljub temu sta posthumno izšli še njegovi drugi dve knjigi iz trilogije, Dekle, ki se je igralo z ognjem, in Dekle, ki je dregnilo v osje gnezdo, pisanje pa je potem prevzel novinar David Lagercrantz, ki je napete zgodbe Lisbeth in njenega tesnega ter nepogrešljivega sodelavca, raziskovalnega novinarja Mikaela Blomkvista, spisal še trikrat. Za zdaj, seveda, glede na uspeh gre upravičeno pričakovati nova knjižna nadaljevanja, tako pa tudi televizijska, kot kaže. Spomnimo, leta 2009 je trilogija Millenium začela kapljati tudi na velika platna: v glavni vlogi se je odlično izkazala Noomi Rapace, evropski uspeh pa so poskušali ponoviti tudi v Hollywoodu, a kljub zvezdniški zasedbi z Rooney Mara, Danielom Craigom, Stellanom Skarsgardom in Robin Wright, pozneje pa s Claire Foy v vlogi Lisbeth, niso dosegli želenega odziva.
Ali se bo Lisbeth na malih zaslonih sploh pridružil Mikael Blomkvist?
Ali se bo Lisbeth na malih zaslonih sploh pridružil Mikael Blomkvist?


Ali bodo boljše rezultate dosegli pri Amazonu, ki pripravlja novo serijo? Morda, kajti v nasprotju s filmskimi različicami se televizijska ne bo držala knjižne vsebine, so presenetili z napovedjo. Lisbeth Salander ostaja, tako tudi naslov prve knjige oziroma filma, a to je tudi vse, za zdaj napovedujejo. Zgodbe in preostali junaki bodo plod domišljije scenaristov, kdo bo pogumno zagrabil za pero, pa še ni znano, katera igralka se bo zmogla preleviti v odločno, trmasto, neprizanesljivo, neustrašno, bojevito, a kljub temu ranljivo Lisbeth, prav tako ne. Spomnimo, ko so v Hollywoodu naznanili, da se bo kot Lisbeth izkazala Rooney Mara, so se pojavile številne kritike, češ da se nihče ne more tako dobro odrezati kot Noomi Rapace. A so se očitno zmotili, kajti Američanka si je s svojo junakinjo prislužila tudi nominacijo za oskarja za glavno žensko vlogo.


Povsem nov pristop, z novimi igralci, novo vsebino in novim ustvarjalnim navdihom, je recept za uspeh, so prepričani pri Amazonu, kjer so se že izkazali s številnimi izvirnimi izdelki ali pa serijami, ki se le ohlapno opirajo na izvirnik in ponujajo povsem nov zorni kot. Denimo, pred tremi leti so se drzno lotili že izjemno odmevnega in skorajda nedotakljivega Gospodarja prstanov s serijo, ki je postala uspešna predzgodba že obstoječim filmom. Upanje pa Amazonu nedvomno lahko daje uspeh Umorov iz Fjallbacke, švedske serije, ki je nastala po znamenitih romanih priljubljene pisateljice kriminalk Camille Läckberg

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije