LONDONSKI TEDEN MODE

Camilla podelila modno nagrado

Vojvodinja Cornwallska je prvič obiskala londonski teden mode. Posedli so jo v prvo vrsto ob urednika revije Vogue in predsednico modnega sveta.
Fotografija: Camilla je sedela v prvi vrsti. FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
Camilla je sedela v prvi vrsti. FOTO: REUTERS

Ta teden je bil prav poseben za ženo britanskega prestolonaslednika, saj je prvič obiskala londonski teden mode. Seveda so ji dodelili častno mesto v prvi vrsti, ki je običajno rezervirana za najbolj znane igralce in modele, ob njo pa so posedli urednika modne revije Vogue Edwarda Enninfula in predsednico britanskega modnega sveta Caroline Rush.
Camilla je sedela v prvi vrsti. FOTO: REUTERS
Camilla je sedela v prvi vrsti. FOTO: REUTERS

Camilla je po končani reviji, med katero je vidno uživala, čeprav je zase že večkrat dejala, da ni ravno modna poznavalka, domači oblikovalki Bethany Williams podelila nagrado kraljice Elizabete za britanski dizajn. Kot je zapisano na spletni strani oblikovalke, ta verjame, da gredo »socialna in naravovarstvena vprašanja z roko v roki, ob njihovem raziskovanju pa lahko najdemo inovativne in trajnostne oblikovalske rešitve«.
Lani je teden mode prvič obiskala kraljica. FOTO: REUTERS
Lani je teden mode prvič obiskala kraljica. FOTO: REUTERS

Williamsova veliko pozornosti posveča tudi dobrodelnosti, zavzema se, da bi si ljudje oblačila raje izmenjevali kot kupovali vedno nova, stara pa metali proč ter po nepotrebnem trošili denar in tudi onesnaževali okolje. »V sodelovanju z lokalnimi skupnostmi in dobrodelnimi organizacijami želimo izdelati kolekcijo, ki bo pustila pečat na ljudeh in izboljšala njihova življenja,« dodajal Bethany Williams.


Vojvodinja Cornwallska je za svoj prvi obisk tedna mode izbrala preprosto obleko v mornarsko modri in beli, ki jo je oblikoval Bruce Oldfield. Eleganten videz je dopolnila z zanjo značilno biserno ogrlico in uhani ter skrbno urejeno fen pričesko in minimalističnim mejkapom.
Nagrado kraljice Elizabete so prvič podelili lani, takrat jo je iz rok britanske monarhinje prejel Richard Queen, čigar revijo si je Elizabeta tudi ogledala. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije