STRAH

Bullockovo preganjalo strašno bitje

Kipar je razkril svojo stvaritev, ki naj bi strašila igralko. Prizore z njo so iz grozljivke Škatla ptičev nazadnje izrezali.
Fotografija: Sandra Bullock na evropski premieri filma v Berlinu FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Sandra Bullock na evropski premieri filma v Berlinu FOTO: Guliver/getty Images

Film Škatla ptičev (Birdbox) je trenutno ena najbolj gledanih televizijskih grozljivk. To je film o apokalipsi, ko ljudje na prostem ne smejo gledati, sicer vidijo nekaj grozljivega, kar jih prisili v samomor. Nikoli ne izvemo, kaj se v resnici skriva tam zunaj, in to daje filmu še dodaten pridih skrivnostnosti. No, temu je zdaj konec, saj je Andy Bergholtz, kipar in mojster za posebne učinke, predstavil grozljivo bitje, ki ga je izdelal za film, a nastalih posnetkov potem niso uporabili.
Maska, ki so jo uporabili. FOTO: Instagram
Maska, ki so jo uporabili. FOTO: Instagram

Njegovo bitje bi se moralo pojaviti v nočni mori glavne junakinje, ki jo igra Sandra Bullock. »Treba je vedeti, da je bila grozljiva podoba za vsak lik v filmu drugačna,« je pojasnil Andy. Sandra je na začetku filma noseča. »Prav zaradi tega so bili producenti prepričani, da bi jo moral v nočni mori preganjati grozljiv, demoničen otrok. Izdelal sem tri ali štiri različice, preden so eno potrdili. Začel sem z bolj agresivnim pošastnim videzom, na koncu pa smo končali pri bolj subtilnem.


Masko je na snemanju nosil Dirk Rogers.« Čeprav so prizor na koncu izrezali iz filma, Andy ni bil užaljen, prav nasprotno, prepričan je, da je film zaradi tega boljši. »To je zelo smešno, nedavno sem bral intervju, v katerem Bullockova bitje opiše kot kači podobnega zelenega človeka z grozljivim otroškim obrazom.«
Sandra poskuša preživeti v postapokaliptičnem svetu. FOTO: Netflix
Sandra poskuša preživeti v postapokaliptičnem svetu. FOTO: Netflix

Po ogledu filma so se številni spraševali, kakšno je bilo bitje glede na Sandrin opis, a niso upoštevali, da je bil Dirk oblečen v oprijeto zeleno obleko, da bi njegovo gibanje nato obdelali s posebnimi vizualnimi učinki, od vratu navzdol bi bilo telo namreč računalniško ustvarjeno.


»Na koncu mi je bil film zelo všeč, po mojem je bilo bolje, da niso pokazali pošasti. Poklon režiserki, da je udarila po mizi in vztrajala. To je bil zelo zabaven projekt, vesel sem, da sem lahko sodeloval,« je sklenil Andy. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije