Božična pesem bo dobila dokumentarec

Poklon najuspešnejši moderni božični skladbi. All I Want For Christmas še vedno kuje dobiček.
Fotografija: All I Want For Christmas po četrt stoletja še vedno podira rekorde. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
All I Want For Christmas po četrt stoletja še vedno podira rekorde. FOTO: Reuters

Skladba All I Want For Christmas je v veselem decembru skoraj tako nepogrešljiva kakor sneg, in če se že ne moremo zanesti na vreme, se nam Mariah Carey nikakor ne bo izneverila: glasbena diva se bo znameniti pesmi ob 25-letnici poklonila z dokumentarnim filmom, ki ga bo ustvaril Amazon.
Prva dama božiča FOTO: Guliver/Getty Images
Prva dama božiča FOTO: Guliver/Getty Images

Mariah Carey is Christmas!, Mariah Carey je božič, se glasi naslov mini dokumentarca, ki ga bo platforma pretočnih vsebin predstavila konec meseca: All I Want For Christmas je v četrt stoletja popestrila praznike milijonom po svetu in je svojevrstna božična ikona, zimzeleno uspešnico pa je pogosto mogoče v različnih izvedbah slišati v filmih, redno si jo decembra sposojajo tudi drugi zvezdniki. In če upoštevamo, da je Mariah Carey v 25 letih samo s to skladbo zaslužila 55 milijonov evrov, ne preseneča, da se želi glasbenica velik uspešnici pokloniti kar s filmom.
 

Nihče ni predvidel takšnega uspeha


Kakor koli že, mini dokumentarec bo predstavil spočetje pesmi, kako se je z leti počasi, a zanesljivo vzpenjala po glasbenih lestvicah, kako je nastalo besedilo, kako glasba; razodel bo, da so številni dvomljivci opozarjali, da pesem ne bo všečna niti na domačih radijskih postajah, kaj šele da je kalibra svetovne uspešnice, velika imena iz glasbene industrije pa bodo komentirala, zakaj je All I Want For Christmas še danes med najbolj priljubljenimi božičnimi hiti na zabavah, prireditvah na prostem, pri drugih izvajalcih itn. in zakaj ga radijske postaje vsako leto predvajajo še prej – letos je, denimo, zaigral že 1. novembra.

»Komaj čakam, da si ga skupaj ogledamo!« je mini dokumentarec na svojem profilu na instagramu naznanila sama Careyjeva. »Takrat sem si želela ustvariti božično klasiko, čeprav sem vedela, da bo to zelo težko. Zame je ta skladba velik dosežek, na katerega sem izjemno ponosna.«


A kljub izjemni priljubljenosti in dobičku, ki ga pesem še vedno prinaša, je All I Want For Christmas šele letos dosegla laskavo prvo mesto na znameniti Billboardovi lestvici Hot 100, največji uspeh je bilo do zdaj tretje mesto. Kakor koli že, skladba je vrsto let kraljevala na vrhovih drugih lestvic v številnih državah po svetu, velja za najuspešnejšo moderno božično stvaritev, 12. najuspešnejši singel vseh časov in najuspešnejši božični singel ženske izvajalke. Lani je postavila nov mejnik, in sicer se je uvrstila na vrh seznama največkrat pretočenih skladb v enem dnevu – 24. decembra je bila namreč na glasbeni platformi Spotify poslušana kar 10,8-milijonkrat!

All I Want For Christmas je bila vodilna pesem četrtega studijskega albuma Careyjeve in njene prve božične plošče, Merry Christmas. Pri založbi Columbia Records niso pričakovali, da bo album uspešen, bil je kot okrasek v takrat že izjemno uspešni karieri glasbene zvezdnice; v tistem času namreč noben glasbenik ni ustvarjal novih božičnih skladb, vsakega decembra so bile namreč v ospredju tiste zimzelene, ki jih preprosto ni bilo mogoče prekositi.


Skladba Careyjeve s hitrim tempom, privlačno melodijo in vsakdanjim besedilom ni nikakršno Labodje jezero, se strinjajo kritiki, a ravno ta preprostost in lahkotnost pritegneta vsako uho in se v njem usidrata. Privlačen je tudi videospot, v katerem nastopi pevkin takratni mož Tommy Mottola, prvi mož družbe Sony Music Entertainment.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije