RESEN

Borat se je zresnil

Sacha Baron Cohen bo upodobil resničnega izraelskega vohuna. Netflixova miniserija o mosadovcu Eliju Cohenu bo na voljo septembra.
Fotografija: Sacha Baron Cohen, kakršnega nismo vajeni. FOTO: Netflix
Odpri galerijo
Sacha Baron Cohen, kakršnega nismo vajeni. FOTO: Netflix

Pretočni spletni televizijski kanal Netflix bo 6. septembra v svojo ponudbo dodal novo miniserijo iz lastne produkcije, ki bo govorila o legendarnem Mosadovem agentu Eliju Cohenu.
Igral bo resničnega mosadovca. FOTO: Netflix
Igral bo resničnega mosadovca. FOTO: Netflix

Napoved serije ne bi niti bila nič kaj presenetljivega, če v glavni vlogi ne bi nastopal britanski igralec, komik, režiser in producent Sacha Baron Cohen, ki nas je doslej spravljal v krohot nad človeško neumnostjo, nekatere pa močno razburjal s svojimi provokativnimi nastopi.
 

Od novinarja do vohuna


Sacha Baron Cohen je zaslovel v komičnih vlogah britanskega pozerja Alija G-ja, kazahstanskega novinarja Borata, avstrijskega gejevskega modnega novinarja Brüna in diktatorja, generala admirala Aladeena, nekaj časa pa je bil v igri celo za upodobitev legendarnega pevca skupine Queen Freddieja Mercuryja, a je zadeva padla v vodo zaradi »ustvarjalnih nesoglasij«.

Zdaj ga bomo lahko videli v prvi pravi resni vlogi.
Šestdelna miniserija The Spy (Vohun) bo govorila o Eliju Cohenu in njegovi infiltraciji v sirsko vlado v prvi polovici šestdesetih letih dvajsetega stoletja. Cohen je razvil tesne stike s politično in vojaško elito v Siriji in postal celo glavni svetovalec sirskega obrambnega ministra, pri čemer se je dokopal do skrivnih načrtov Sirije glede Izraela.


Sirska protiobveščevalna služba je na koncu le razkrila njegovo pravo identiteto. Elija Cohena so aretirali, mu sodili in ga usmrtili leta 1965. A podatki, ki jih je zbral pred aretacijo, so bili ključnega pomena za izraelsko zmago v šestdnevni vojni judovske države z Egiptom, Jordanijo in Sirijo, v katero je Izrael leta 1967 zasedel Gazo in Sinaj (Egipt), Zahodni breg (Jordanija) in Golansko planoto (Sirija). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije