SRCE PARAJOČE

Bolna samohranilka Nika (29): Hčerki ne morem obljubiti, da bom še z njo

Objavljeno 09. februar 2019 18.03 | Posodobljeno 09. februar 2019 23.02 | Piše: N. Č.

Hrvaška pevka (29) že enajst let trpi za multiplo sklerozo. Bolezen so ji diagnosticirali pred dvema mesecema.

Nika Antolos. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Nekdanja članica hrvaške skupine Feminnem Nika Antolos je nedavno javnost ganila s pismom hrvaški predsednici Kolindi Grabar Kitarović, v katerem jo je prosila za legalizacijo kanabisovega olja. Nika trpi za multiplo sklerozo in bolečine bi si rada lajšala z omenjenim oljem, da bi zvečer vsaj lažje zaspala.

Z multiplo sklerozo živi 11 let, diagnozo pa so ji potrdili šele pred dvema mesecema. Je mama samohranilka in skrbi za svojo petletno hčerkico Sienno. O svoji temačni plati življenja je spregovorila za Magazin In.

»Mamica je 'bubana'«

»Začelo se je s tem, da najprej nisem čutila nog, po mesecu dni nisem čutila dela telesa pod popkom in potem je bilo vse huje. Zdaj ne vidim niti na levo oko. Vsi ostali simpotmi ...prav težko je vse našteti. Močno boli, vsak dan, utrujenost, vrtoglavica, slabost,« je potožila pevka. Otroku pove, da je »mamica 'bubana'«.


Ne dovoli si, da bi jokala pred hčerko, najhuje pa ji je, kot je dejala, da ne ve, kakšno usoda jo čaka. »Od vsega mi je najhuje to, ker pri svojih 29 letih ne vem, ali bom živa, na vozičku, še naprej z bolečinami ... Pojma nimam. Moj otrok raste, jaz pa ji ne morem obljubiti, da bom z njo še dve leti.«

Na odgovor predsednice še čaka

Kot nekdanja pevka ne more več nastopati. »Nimam moči. Dvajset minut še lahko stojim, ampak povsem na miru. Kakšen ples in petje.«


Nika na odgovor predsednice še čaka. A kot kaže, bo očitno prisiljena hoditi v Slovenijo in kanabisovo olje kupovati nelegalno. »Še hujša je misel, da me Sia potiska na vozičku, medtem ko jaz ugašam v bolečinah,« so njene besede.
Deli s prijatelji