Bivšo davil in grozil, da jo bo zabodel

Michael Lohan in Kate Major sta se razšla že pred petimi leti. Ponorel je, ker je brskala po njegovi spletni zgodovini.
Fotografija: Michael Lohan je spet prišel navzkriž z zakonom. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Michael Lohan je spet prišel navzkriž z zakonom. FOTO: Instagram

Pri Lohanovih ni in ni miru. Kajti če je pred leti s podivjanim in pogosto družbeno nesprejemljivim vedenjem polnila naslovnice Lindsay Lohan, so nato, ko se je divje dekle Hollywooda umirilo, začeli dvigovati prah drugi člani igralkine družine. Morda še najbolj njen oče Michael Lohan, ki se vse prerad in prehitro zateče k nasilju. Nazadnje na začetku tega tedna, ko ga je policija zaradi obtožb domačega nasilja iz doma odtujene žene Kate Major odpeljala v lisicah.

Ljubezen in pesti

Ljubezen med igralkinim očetom in njegovo drugo ženo, nekdanjo tabloidno novinarko Kate, je bila od začetka obsojena na propad. Že kmalu po njuni zaroki pred okroglim desetletjem so namreč začeli na policijo deževati klici zaradi fizičnih in psihičnih zlorab, kakšno leto pozneje pa je Michael zaradi obtožb domačega nasilja pristal tudi za zapahi in si ob razdrti zaroki prislužil še prepoved približevanja. Kar pa sta vročekrvneža prekršila, saj sta kljub sodnikovi odredbi spočela sina Landona, jeseni 2014. pa zakorakala pred oltar in malce po poroki pozdravila še drugega sina Logana. A kljub dvema otrokoma njuni ljubezni ni bilo namenjeno preživeti, po enem letu zakonskega življenja sta se odločila raziti. To ni pomenilo, da odtujena zakonca ne bi še naprej grenila življenja drug drugemu. Še naprej sta se odmetavala s takšnimi in drugačnimi obtožbami nasilja, ki sta jih nato bodisi umaknila bodisi policija ni našla dokazov, ki bi podkrepili njune zgodbe. A tokrat, pet let po razhodu, se sledi Michaelove telesne premoči vidijo tudi na Katinem vratu. »Na desni strani vratu ima vidne modrice, govorila pa je s počenim, hripavim glasom,« je dejal policist, ki je v ponedeljek prevzel Katino prijavo domačega nasilja.

Hollywoodska lepotička je v bolj divjih letih dodobra spoznala notranjost pripora in sodnih dvoran. FOTO: Reuters
Hollywoodska lepotička je v bolj divjih letih dodobra spoznala notranjost pripora in sodnih dvoran. FOTO: Reuters
Predlani, čeprav že tri leta narazen, sta priznala, da je njun odnos nepreklicno uničen. Vseeno ju še vedno, čeprav le rahlo, povezuje vez dveh otrok, zaradi katerih naj bi Michael lahko prosto prihajal in odhajal s Katinega doma, kjer pa je v ponedeljek počilo. Povod – Kate naj bi mu vrgla pod nos, da si prek spleta občasno išče spremljevalke, tako ji je pokazala zgodovina njegovega brskanja po spletu. Ob tem je Michaelu počil film. V nič kaj izbornem jeziku jo je obkladal z vrsto žaljivk, od tega, da je »možgansko mrtva kurba« in je zanjo »škoda zraka«, do groženj, da bi jo najraje zabodel. »Grozil mi je, da me bo zabodel, ter trdil, da mu jo bo uspelo odnesti brez kazni. Nato je prek sobe vrgel obešalnike, ob tla treščil moj mobilnik in me je zagrabil za vrat. Bil je nadvse nasilen, na vratu se mi poznajo modrice, boli me. Zagrabil me je za zapestje, tako trdo, da je pustil modrice,« je v policijsko poročilo Majorjeva lastnoročno opisala in zapisala ponedeljkovo dogajanje. »Iz tega peklenskega kroga zlorabe in nadzora že leta ne morem uiti. A danes me je resnično prestrašil, strah me je bilo poklicati policijo.«

Na prostosti brez varščine

Zaradi sinov lahko prosto prihaja na dom odtujene žene Kate. FOTO: Instagram
Zaradi sinov lahko prosto prihaja na dom odtujene žene Kate. FOTO: Instagram
Ko je zbežala iz svojega doma in pred grobimi prijemi nekdanjega dragega, jo je ucvrla naravnost po nasvet k svojemu odvetniku in ta jo je brž pospremil na bližjo policijsko postajo. In ji stal ob strani, ko je podala prijavo, možje v modrem pa so odšli do njenega doma in Lohana v lisicah odpeljali v pripor.

Oče hollywoodske lepotičke Lindsay, ki se je svojčas skoraj pogosteje nastavljala objektivu policijskega fotografa kot filmskim kameram, ima že tako ali tako debelo kartoteko, ki sega vse do leta 1990, ko je odslužil tri leta za zapahi zaradi notranjega trgovanja z informacijami na Wall Streetu in nespoštovanja sodišča. Sledile so aretacije zaradi kršenja pogojne svobode, pretepa z nekdanjim svakom, bratom prve žene in Lindsayjine mame Dine, vožnje pod vplivom alkohola, nato pa vse pogosteje domačega nasilja, med temi tudi obtožba, da je poskušal Kate poriniti z balkona. Že tako dolgemu seznamu je zdaj dodal še obtožbi nadlegovanja in »kriminalnega oviranja dihanja drugi osebi«.

Iz pripora so Lohana sprva prepeljali v bolnišnico, saj je, ko se mu je ohlajala razgreta kri, začel tožiti zaradi bolečin v prsih. A so pomirili strahove, da je morda utrpel srčni napad. Prav tako je zdaj že na pogojni svobodi, izpustili so ga brez varščine, a mora do sodne obravnave nositi sledilno napravo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije