BORKA

Bilo jo je sram, zdaj se znana igralka bori za pravice istospolnih parov

Ellen Page je postala eden vodilnih glasov gibanja LGBTQ. Lotila se je tudi soigralca Chrisa Pratta.
Fotografija: Fotografijo sta objavili, ker praznujeta mesec ponosa. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Fotografijo sta objavili, ker praznujeta mesec ponosa. FOTO: Instagram

Po enem letu zmenkarij sta se 32-letna Ellen Page in 24-letna plesalka in koreografinja Emma Portner lani končno poročili. Postali sta eden najbolj znanih istospolnih parov Hollywooda. Igralka je glasna zagovornica pravic skupnosti LGBTQ. V ta namen je na spletu objavila fotografijo, kako se s svojo ženo poljublja, medtem ko sta obe zgoraj brez. S tem dejanjem se je poklonila mesecu ponosa, ki je posvečen ozaveščanju širše javnosti.
Ellen Page je odlična igralka. FOTO: Guliver/getty Images
Ellen Page je odlična igralka. FOTO: Guliver/getty Images

Kanadska igralka je povedala, da poskuša deliti svoje izkušnje. Ellen in Emma sta se spoznali poleti 2017. Zvezdnica filma Juno je nedavno povedala: »Pred njo sem že bila zaljubljena, a to je bila očitno povsem nova oblika ljubezni.«
Poročili sta se po letu zmenkarij. FOTO: Guliver/cover Images
Poročili sta se po letu zmenkarij. FOTO: Guliver/cover Images

Ellen je svojo spolno orientiranost razkrila leta 2014 na nekem dogodku za človekove pravice. Prisotni so jo nagradili s stoječimi ovacijami. Pet let pozneje pravi, da se še vedno trudi, da bi se počutila udobno v svojem telesu, a se od razkritja počuti veliko bolje.

V Hollywoodu se je vnela majhna vojna med podporniki pravic skupnosti LGBTQ in njihovimi nasprotniki. Spomnimo se, da je Ellen odločno udarila po Chrisu Prattu, ker je povezan s Cerkvijo, ki je sovražna do omenjene skupnosti.


»Zdi se mi, da se stvari premikajo po naravni poti, rada bi pomagala drugim, še posebno tistim, ki se soočajo s še hujšo situacijo od mene. Moramo najti način, kako pomagati, pokazati moramo najbolj marginalizirano skupnost naše družbe.« V karieri je imela številne neprijetne izkušnje. Še posebno boleča je bila z režiserjem Brettom Ratnerjem, ki jo je leta 2006 na grob in žaljiv način razkril kot lezbijko, ko je bila stara komaj 18 let in zelo občutljiva. To se je dogajalo na snemanju filma Možje X: Zadnji spopad.


»Zaradi tega javnega in agresivnega razkritja sem dolgo imela občutke sramu, to je ena najbolj uničujočih posledic homofobije.« Ratner je pozneje zaradi svojih seksističnih in nestrpnih izjav ter dejanj končal na žaru gibanja #jaztudi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije