NA HLADNEM

Bill Cosby v zaporu telovadi in hujša

Igralec sedi zaradi spolnega napada, odločil se je obrniti nov list. Zavrača kruh in nezdrava živila v zameno za sadje.
Fotografija: Lansko jesen so ga obsodili na najmanj tri leta zapora. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Lansko jesen so ga obsodili na najmanj tri leta zapora. FOTO: Reuters

V minulih letih ga je spolnega napada obtožilo več kot 60 žensk, a ga je rešil zakon o zastaranju; no, eni ga je le uspelo spraviti na sodišče in celo za zapahe, kjer bo sedel najmanj tri leta in največ deset.
Smisla za humor za zapahi ni izgubil.
Smisla za humor za zapahi ni izgubil.

Toda Bill Cosby, ki jih šteje že 81, namerava čas za rešetkami preživeti kar se da zdravo in si tako kupiti kakšno leto več, ko bo končno spuščen na prostost. Da zaporniki med služenjem kazni pogosto pridobijo veliko teže in si nakopljejo še kakšno sladkorno bolezen, je že večkrat slišal, zato se je pravočasno oborožil z disciplino in odločnostjo, ga pohvalijo znanci.

Slaščice in ogljikovi hidrati so za nekoč slovitega televizijca in komika preteklost. Cosby zavrača vse razen mesa ter sadja in zelenjave, in ker je za rešetkami povsem enak drugim jetnikom in torej lahko o posebnem jedilniku ter izbiri živil le sanja, se je uspešno spoprijateljil z nekaterimi sotrpini, da si lahko v jedilnici izmenjuje dobrote. Zdaj velja za jetnika, ki si prizadeva za vitkost, zato drugi od njega z veseljem sprejemajo slaščice in kruh, on pa v zameno hvaležno jemlje jabolka in banane.
Dolga leta je slovel kot ameriški očka. FOTOgrafiji: Reuters
Dolga leta je slovel kot ameriški očka. FOTOgrafiji: Reuters

S 110 kilogramov je že shujšal na primernejših 93, a cilja še ni dosegel. Odpraviti si želi še kakšnih 15 do 20 kilogramov, kar mu bo zanesljivo uspelo, povedo dobro obveščeni, ki so še zaupali, da se je Cosby znova pritožil na razsodbo, saj je še vedno prepričan, da v zaporu v Phoenixu sedi po krivici.

Kakor koli že, časa za rešetkami ne zapravlja, pridno hujša in redno telovadi, k zdravemu življenjskemu slogu pa menda spodbuja tudi sojetnike, med katerimi ga mnogi sprejemajo kot očeta, saj jim zelo rad svetuje in pomaga v čustvenih stiskah, pa tudi smisla za humor še ni izgubil, saj v prostem času nadvse rad poka vice in sotrpine spravlja v smeh.


Spomnimo, Cosby se je televizijskemu občinstvu priljubil predvsem kot simpatična in odločna glava družine v nanizanki Cosby, po zaslugi katere se ga je prijel vzdevek ameriški očka. William Henry Cosby ml. se je rodil v zvezni državi Pensilvanija kot eden od štirih sinov.

V šoli je bil izjemno dejaven športnik, številni učitelji pa se ga spominjajo tudi kot razrednega klovna, saj je več časa namenjal hudomušnim potegavščinam kakor učenju. Športno udejstvovanje mu je prineslo štipendijo za univerzo, ki jo je končal z diplomo, magisterijem in doktorsko disertacijo, že med študijem pa se je posvetil stand up komediji ter nastopanju po različnih klubih.


Za preboj v ospredje je bila prelomna serija Jaz, vohun, daleč največji uspeh, ki se je s številnimi rekordi zapisal v zgodovino televizije, pa mu je omogočil Cosby. Pozneje je ustvaril še nekaj televizijskih šovov, med najslovitejšimi je otroški Otroci ne lažejo (Kids Say the Darndest Things). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije