Bes kraljice in podanikov: Meghan je uničila monarhijo

Večina na Otoku se strinja, da si kraljica ni zaslužila takšne poteze vnuka in njegove žene.
Fotografija: Dobila sta poroko, kakršno sta želela, hišo, ki sta jo želela, pisarne in osebje, ki sta jih želela, šla na turneje, kamor sta hotela, kraljici in kraljevi družini pa sta se zahvalila z nožem v hrbet. To je mnenje večine v kraljevem gospodinjstvu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Dobila sta poroko, kakršno sta želela, hišo, ki sta jo želela, pisarne in osebje, ki sta jih želela, šla na turneje, kamor sta hotela, kraljici in kraljevi družini pa sta se zahvalila z nožem v hrbet. To je mnenje večine v kraljevem gospodinjstvu. FOTO: Reuters

Odzivi na šokantno novico, ki sta jo sporočila vojvoda in vojvodinja Sussekška o tem, da odstopata kot višja člana kraljeve družine, je na Otoku povzročila pravi vihar. Harry in Meghan sta s tem ujezila tudi kraljico Elizabeto II., ki jo nista vnaprej obvestila o svoji odločitvi, prav tako ne princev Charlesa in Williama.

Kraljeva družina je razočarana, celo besna, poročajo britanski mediji, ki se sklicujejo na vire znotraj Buckinghamske palače. Šok in razočaranje je še toliko večje, ker so si vsi močno prizadevali, da bi Harryju in Meghan dali vse, kar sta si zaželela. O svoji odločitvi sta očitno na skrivaj razmišljala med šesttedenskim oddihom, ki sta ga končala šele pred dnevi in večino časa preživela v Kanadi. V tem času sta vzpostavila svojo spletno stran, ločeno od kraljeve družine, o tem pa nista obvestila niti svoje medijske ekipe v Veliki Britaniji.
Kraljica ni bila vnaprej obveščena o tem, kaj bosta naredila Harry in Meghan. FOTO: Guliver/getty Images
Kraljica ni bila vnaprej obveščena o tem, kaj bosta naredila Harry in Meghan. FOTO: Guliver/getty Images

Mnogi se zaradi takšnih potez Harryja in Meghan počutijo izdane in razglabljajo, kaj se je zgodilo s parom, ki so ga nekoč oboževali. Seveda so za vse skupja že našli krivca – Meghan. Njen nekdanji prijatelj, komentator Piers Morgan jo je obtožil, da je najprej zapustila svojo družino, svojega očeta, večino svojih starih prijateljev, ločila Harryja od Williama, sedaj pa ga je ločila še od kraljeve družine. Britanski mediji so polni naslovov o megxitu, najnovejši različici brexita.

Ponovno so se pojavile tudi primerjave med Meghan in Wallis Simpson, ameriško ločenko, zaradi katere se je pred 83 leti kralj Edward VIII., stric Elizabete II., odpovedal kroni. Nekateri podaniki kraljice Elizabete II. so tako besni, da so Meghan obtožili, da je uničila monarhijo. Večina poznavalcev sicer pravi, da tako hudo spet ni, da pa utegne imeti poteza daljnosežne posledice.

Harry in Meghan sta napovedala, da bosta postala finančno neodvisna in ne bosta več prejemala denarja, ki ga za kraljevo družino namenijo davkoplačevalci. Iz njune izjave za javnost pa ni znano, ali se bosta odrekla tudi denarju, ki ga je sinu namenjal princ Charles. Mediji ugibajo tudi o tem, ali bo njun sin Archie dobil kanadsko državljanstvo – par je napovedal, da bo večino časa preživel v Severni Ameriki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije