NAGRADA

Bafto nesla na grob

Jodie Comer priznanje poklonila babici. Umrla med snemanjem serije Ubij Eve.
Fotografija: Jodie si je bila z babico Frances zelo blizu. Foto: instagram
Odpri galerijo
Jodie si je bila z babico Frances zelo blizu. Foto: instagram

Ko je pred dvema letoma prvič zaigrala psihopatsko rusko morilko Villanello, ki postane obsedena z agentko, ki jo lovi, se ni Jodie Comer niti sanjalo, da je postala del nečesa nadvse velikega. »Če bi mi kdo dejal, da se bodo deklice za noč čarovnic preoblačile v Villanelle, bi bila prepričana, da se mu je zmešalo!«
Kot psihotična morilka je navdušila.
Kot psihotična morilka je navdušila.

Pa vendar se je začelo dogajati prav to. Serija Ubij Eve se je prikradla v misli in srca ljudi po vsem svetu, navdušila pa je tudi kritiško srenjo, ki je serijo po prvi sezoni ovenčala z vrsto prestižnih nominacij, letos, z drugo sezono, pa so serija in njeni ustvarjalci s Comerjevo na čelu na polno slavili. S podelitve nagrad bafta, britanske različice oskarjev, je serija namreč odšla s kar tremi kipci: za naj serijo, naj glavno igralko in naj stransko igralko. A čeprav je bafta za žensko igro najvišje priznanje, ki ga je doslej prijela Jodie, laskavega priznanja ni postavila na častno in vsem vidno mesto v svojem stanovanju, ampak ga je odnesla na babičin grob.


V seriji je samosvoja, neodvisna, samotarska. V resničnosti pa je svetlolaski družina še kako pomembna, njen varni pristan, v katerega se vselej vrača. Če zaradi snemanja ni v Londonu ali kod drugod, jo namreč mahne v domači Liverpool k svoji mami. In še pred dvema letoma k ljubljeni babici Frances, ki se je neizmerno razveselila rojstva vnukinje leta 1993 in nato ponosno spremljala njen razvoj. Frances je še doživela, ko je v izteku leta 2016 Jodie dobila vlogo v seriji, uspeha pa žal ne več. Umrla je julija naslednje leto, med prvim tednom snemanja.
Jodie si je bila z babico Frances zelo blizu. Foto: instagram
Jodie si je bila z babico Frances zelo blizu. Foto: instagram

»Moja babi Frances nikoli ni videla Villanelle. A bila je srce in duša vsega,« so se Jodie med zahvalnim govorom ob prejetju bafte orosile oči. Saj je med ustvarjanjem lika zmešane morilke spoznala, da je igralski dar podedovala prav po babici. Na Frances se ni spomnila le ob podelitvi, temveč tudi pozneje, v samoti, in bafto položila na njen grob. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije