Avstrijski nadvojvoda okužen

Staknil ga je na kongresu v Švici, zaprt je v svoji vili. Ohromljen tudi britanski dvor, poroka v ožjem krogu.
Fotografija: Karl von Habsburg pravi, da je z njim vse v redu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Karl von Habsburg pravi, da je z njim vse v redu. FOTO: Reuters

Avstrijski nadvojvoda Karl von Habsburg je postal prvi član katere od kraljevih družin, ki je staknil okužbo z novim koronavirusom. Avstrijskega nadvojvodo, sicer politika in vnuka zadnjega avstrijskega vladarja, so na prisotnost virusa testirali, potem ko je začel prejšnji teden kazati simptome bolezni. Test je bil pozitiven in nadvojvoda je moral v karanteno.
George in Charlotte se bosta šolala na daljavo. FOTO: Guliver/getty Images
George in Charlotte se bosta šolala na daljavo. FOTO: Guliver/getty Images

Prijatelj mu vsak drugi dan prinese hrano in preostalo, kar potrebuje, vrečke mu pusti pred vrati. Kljub resnosti situacije pa 59-letnik pravi, da je z njim vse v redu. »Mislil sem, da imam gripo, nato pa me je poklical prijatelj in povedal, da se je šel po prihodu s kongresa v Švici testirat in da je pozitiven, zato so testirali še mene,« je dejal Karl von Habsburg, ki je bil prav tako na omenjenem srečanju. Dodal je, da se ga je udeležilo tudi precej Italijanov. Potem ko je dobil rezultate, so mu policisti izročili odredbo o osamitvi, in zdaj dneve preživlja povsem sam v svoji vili, za zdaj mu ne dovolijo niti na dvorišče.
 

Vprašljiva poroka


Ukrepov za zajezitev širjenja virusa se držijo tudi na britanskem dvoru; okužba bi bila še posebno nevarna za kraljico, ki šteje že 93 let, in njenega moža princa Filipa, ki ga le še dve leti ločita od stotice. Čeprav je bila Elizabeta II. še v začetku tedna odločena, da bo še naprej delala, pa se je včeraj iz Buckinghamske palače umaknila v grad Windsor, kjer bo predvidoma ostala do velike noči. Z današnjim dnem ostajata doma tudi princ George in njegova sestra Charlotte, saj so šolo, ki jo obiskujeta, preventivno zaprli.


»Ker doma ostaja vedno več otrok in zaposlenih, za nekaj časa prehajamo na učenje na daljavo. Naj poudarim, da smo testirali precej učencev, ki so s starši med zimskimi počitnicami smučali v Italiji, a okužba ni bila potrjena pri nobenem,« je dejal tiskovni predstavnik zasebne šole Thomas's Battersea, na kateri je treba za šolnino odšteti prek 20.000 evrov na leto. Na kraljičino žalost je bilo treba zaradi pandemije odpovedati vse uradne dogodke, vprašljiva je celo poroka princese Beatrice. Za zdaj sta se z zaročencem Edoardom Mapellijem Mozzijem odločila, da odpovesta zabavo v Buckinghamski palači in raje organizirata manjše srečanje samo za družinske člane in najbližje prijatelje, menda pa naj bi razmišljala celo o tem, da bi vse skupaj prestavila na naslednje leto.


»Princesa Beatrice in gospod Mapelli Mozzi komaj čakata, da si obljubita večno zvestobo, a glede na trenutno situacijo in priporočila vlade bosta morala prvotne načrte za poroko 29. maja nekoliko spremeniti in prilagoditi,« so sporočili iz Buckinghamske palače. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije