Alpsko kočo oddajala za svoj žep

Danski princ in princesa sta povzročila škandal, ko se je izvedelo, da sta v Švici kupila kočo. Mary in Fredrik sta nepremičnino, ko je nista uporabljala, oddajala za 12.600 evrov na teden.
Fotografija: Za tri mesece sta se Mary in Frederik preselila v Švico, kjer njuni otroci obiskujejo mednarodno šolo. FOTO: guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Za tri mesece sta se Mary in Frederik preselila v Švico, kjer njuni otroci obiskujejo mednarodno šolo. FOTO: guliver/Getty Images

Prejšnji mesec sta danski princ Frederik in njegova žena princesa Mary povzročila škandal, ko se je izvedelo, da sta kar desetletje skrivala kočo v švicarskih Alpah, ki sta jo kupila z državnim denarjem. To morda nikdar ne bi prišlo na dan, če se ne bi princ in princesa za tri mesece preselila v sporno kočo v mondenem letovišču Verbier, saj bodo njuni otroci v Švici obiskovali mednarodno šolo, onadva pa želita biti v bližini.
Ima velika okna s pogledom na smučišče ter kamin.
Ima velika okna s pogledom na smučišče ter kamin.

Kraljevim je ne le na Danskem, temveč povsod prepovedano trošiti davkoplačevalski denar v zasebne namene, sploh v tujini. Slednje lahko storijo le s posebnim privoljenjem zakonodajalcev, ki ga Mary in Frederik nista dobila. Zdaj pa se je izkazalo, da ne le da sta princ in princesa prekršila to pravilo, princesa naj bi njuno švicarsko kočo celo oddajala in tako na veliko služila.

Za en teden najema je bilo treba namreč odšteti kar 12.600 evrov. Odkar se je izvedelo, da je koča njuna, so jo umaknili s spletne strani, kjer je mogoče najeti nepremičnine, saj Mary in Frederika skrbi za varnost. Kljub temu so po spletu že zakrožile fotografije in podrobnosti o luksuzni koči, zato je malo verjetno, da bo nepremičnina še kdaj na voljo za najem. V njej so tri kopalnice, savna in t. i. topla soba, kjer lahko smučarji posušijo svojo opremo. V leseni koči s kaminom ter velikimi okni, ki ponujajo razgled na smučišča, lahko biva do deset ljudi.


Princ Frederik in princesa Mary sta nepremičnino kupila in registrirala pod njenim dekliškim priimkom Donaldson in nihče ni posumil, da se za njim skrivata danski princ in princesa. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije