UNCUT GEMS

Adam Sandler lahko upa na oskarja

Komik se je menda končno izkazal v resni vlogi, navdušil je celo kritike. Triler, v katerem upodablja newyorškega draguljarja, v kinih decembra.
Fotografija: Kritiki so ga že velikokrat potrli, tokrat je drugače. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kritiki so ga že velikokrat potrli, tokrat je drugače. FOTO: Reuters

Čas je, da Adama Sandlerja začnemo jemati skrajno resno, se odzivajo kritiki po predstavitvi filma Uncut Gems (Neobrušeni diamanti). Zvezdnik, ki si je sanjsko kariero ustvaril s kopico komedij, talent tokrat dokazuje v napetem trilerju, ki se po prvih odličnih ocenah sodeč uvršča celo med kandidate za oskarja.

Veliko kritik, a tudi oboževalcev

Z Jennifer Aniston se nista ravno izkazala, a sta navdušila vsaj oboževalce.
Z Jennifer Aniston se nista ravno izkazala, a sta navdušila vsaj oboževalce.
Običajno se naje zlatih malin, ki jih podeljujejo za najslabše opravljeno filmsko delo v minulem letu, tokrat se bo Sandler očitno premaknil med hollywoodske prvokategornike, kajti njegova vloga, v kateri je upodobil karizmatičnega newyorškega draguljarja, ki se poda v zelo tvegane posle, je menda odigrana popolno. Na platformi Rotten Tomatoes, ki ocenjuje kakovost filmskih izdelkov, se Nebrušeni diamanti trenutno hvalijo s kar 100 odstotki, česar Sandler (pa večina drugih igralcev) v karieri še ni izkusil. Ne le da je triler požel val občudovanja na nedavnem festivalu Telluride, v njem hvalijo predvsem glavnega igralca, ki se bo tako morda končno otresel vzdevka najmanj nadarjenega hollywoodskega zvezdnika. Sandler je, spomnimo, po drugi strani eden najbolj dobičkonosnih igralcev, kajti kljub slabi kakovosti filmov njegovi preštevilni oboževalci pridno polnijo blagajne, zato je 52-letnik tudi ljubljenec producentov. Pa tudi Netflixa, kjer celo njegovi stari filmi dosegajo zavidljive rezultate in tako pridno polnijo žepe ustvarjalcev, internetni velikan pa je z igralcem modro podpisal pogodbe še za štiri nove filme.

Adam Sandler, ki se sicer ponaša z diplomo iz dramske igre z newyorške univerze, je kariero začel na televiziji, in sicer v humoristični nanizanki The Cosby Show, kjer je nastopal kot prijatelj Thea, Smitty. Ostal je v komičnih vodah in se zaposlil pri zabavnem šovu Saturday Night Live, kariera pa ga je potem ponesla tudi do velikega platna, posnel je številne uspešne in priljubljene komedije, kot so Poročiva se, 50 prvih poljubov, Naključni milijonar, Klik – za popolno življenje, Odrasli, Bes pod kontrolo, Moja neprava žena in Murder Mystery, ki sta ga ustvarila s prijateljico Jennifer Aniston in ki so ga kritiki raztrgali. Kljub temu je doživel velikanski komercialni uspeh, na Netflixu pa podrl rekord.

Kako se bodo odrezali Nebrušeni diamanti, bomo izvedeli decembra, ko bo triler doživel težko pričakovano premiero. 
Po novem trilerju ga bomo jemali mnogo resneje.
Po novem trilerju ga bomo jemali mnogo resneje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije