PRINC IN KRALJICA NARAZEN

Britanci v skrbeh zaradi princa, kraljica pa dela

Princ Filip, ki je junija dopolnil 98 let, se od začetka jeseni menda ne počuti najbolje in okreva na deželi. Kraljica mora medtem delati v Londonu in v zadnjih treh mesecih je moža videla komaj enkrat.
Fotografija: Odkar se je upokojil, se Filip redko pojavi v javnosti. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Odkar se je upokojil, se Filip redko pojavi v javnosti. FOTO: Guliver/getty Images

Princ Filip, mož britanske kraljice Elizabete II., ki je 10. junija dopolnil 98 let, menda ni najboljšega zdravja. Govorice o tem je sprožila Ingrid Seward, urednica britanske revije, ki poroča o življenju na dvoru, ko je dejala, kako hudo je kraljico prizadel škandal, v katerega je vpleten princ Andrew, še toliko težje pa se z zadevo spopada, saj je sama. »Vse skupaj jo je močno prizadelo, čeprav v javnosti tega seveda ne bo pokazala. Za začetek, njen mož je star 98 let in najbrž ne najboljšega zdravja, zato ga ni ob njej,« je dejala Sewardova, njen komentar o Filipovem zdravju pa je bil že drugi v le nekaj tednih.

Princ zadnje čase ni najboljšega zdravja. FOTO: Shutterstock
Princ zadnje čase ni najboljšega zdravja. FOTO: Shutterstock
Odkar se je princ Filip upokojil ter posledično umaknil iz javnega življenja, čas v glavnem preživlja na kateri od posesti zunaj Londona, a se je tu in tam le pojavil v Buckinghamski palači, kjer ima kraljica pisarno. Zadnjih nekaj tednov naj se ne bi počutil najbolje, kar so opazili kraljevi poročevalci. Kot je povedal vir z britanske palače, naj bi ga v začetku jeseni mučila vrtoglavica, nekajkrat naj bi ga zaneslo in v zadnjih tednih se spopada s pomanjkanjem energije. Od septembra zato menda živi v Sandringhamu, kjer okreva, bere in vrtnari. »Do nedavnega je bil Filip kljub letom poln energije, vozil je kočijo po kraljevih posestih, se sprehajal in podobno, le vožnji se je po januarski prometni nesreči odpovedal, zdaj pa je moral za nekaj časa opustiti tudi druge aktivnosti,« je britanskim medijem povedal vir in dodal, da je kraljica v Londonu zelo osamljena. »Oba se žrtvujeta za državo. Morala bi biti skupaj, sploh pri teh letih in glede na vse, kar se dogaja, a kraljica mora delati v Londonu, njen mož počiva na deželi. V zadnjih treh mesecih sta se videla le enkrat, kar je res žalostno,« je še dejal vir.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije