OKUŽIL SE JE

Bocelli prebolel covid-19

Objavljeno 28. maj 2020 21.22 | Posodobljeno 28. maj 2020 21.22 | Piše: E. B.

Znameniti tenorist je okreval hitro, enako njegovi bližnji. Ko se je postavil na noge, je nastopil v milanski katedrali.

Ni hotel vznemirjati oboževalcev. FOTO: Reuters
Začetek marca je bil za našo državo in svet izjemno pretresljiv: novi koronavirus je začel krojiti naš vsakdanjik in sejati strah, onemogočil je javno zbiranje in prireditve, zaradi česar so odpovedali tudi težko pričakovani koncert znamenitega tenorista. Andrea Bocelli je na začetku aprila osupnil z dih jemajočim koncertom na youtubu v prazni milanski katedrali na velikonočno nedeljo, nihče pa ni vedel, da je sloviti glasbenik le par dni prej premagal covid-19.

Ta ni doletel le njega, ampak tudi ženo in oba otroka ter nekaj drugih sorodnikov, je zdaj razodel Bocelli in pojasnil, da je diagnozo skrival, saj je hotel obvarovati zasebnost svoje družine, hkrati pa se je bal, da bi po nepotrebnem vznemirjal javnost in oboževalce ter odtegoval dragoceno pozornost od resnega problema, ki je po Italiji vzel strahoten smrtni davek in več mesecev neprizanesljivo udrihal po zdravstvenem sistemu. Poudarja, da ni čutil potrebe, da bi zgodbo s svetom delil prej, saj je bolezen premagal brez hujših simptomov, tako tudi njegovi bližnji. »Imeli smo povišano telesno temperaturo, mrazilo nas je in kašljali smo,« je zaupal, a poudaril, da je vse minilo sorazmerno hitro in da razloga za preplah k sreči ni bilo.

Po okrevanju je nastopil v milanski katedrali in dosegel rekordni odziv občinstva na youtubu, poleg tega je pomagal znanosti v boju proti covidu-19, je še zaupal: »Daroval sem kri za raziskave in pripomogel k iskanju zdravila. Gre za skromno, a zelo pomembno dejanje.«
 
Deli s prijatelji