KATERA BO PRVA DAMA ZDA?

Blondinka, ki bi Melanii lahko pokazala vrata Bele hiše

Ljubezenska zgodba Joeja in Jill Biden naj bi se začela, ko je bila ona še poročena z drugim.
Fotografija: Jill Biden ima svojo kariero, saj predava na univerzi. FOTO: Brian Snyder, Reuters
Odpri galerijo
Jill Biden ima svojo kariero, saj predava na univerzi. FOTO: Brian Snyder, Reuters

Melania Trump še po skoraj štirih letih, odkar je postala prva dama ZDA, za Američane ostaja velika uganka. Deležna je bila številnih kritik, ugibanj in namigovanj, prednjačile so govorice o težavah v zakonu in o tem, da si sploh ni želela postati prva dama. Kot njeno največjo moč izpostavljajo njeno umirjenost in sočustvovanje, ki da ga je znala v nasprotju z možem pokazati do najšibkejših.
 
Preberite tudi:
Melania urejena od pet do glave za 17.000 evrov
To je Slovenec, ki je zaradi Melanie dal že 93 intervjujev!
Fotograf o Melanii: Pripravljena je bila, samo odviti jo je bilo treba


Joe in Jill Biden na volilni dan. FOTO: Brian Snyder, Reuters
Joe in Jill Biden na volilni dan. FOTO: Brian Snyder, Reuters
Izid volitev je še negotov, a če se bodo uresničile napovedi anket, se bo morala Melania z možem Donaldom januarja izseliti iz Bele hiše, tja pa se bo vrnil znan obraz, pravo nasprotje nekdanje manekenke iz Sevnice. Joe Biden je bil podpredsednik med letoma 2009 in 2017, njegova žena Jill pa druga dama ZDA za Michelle Obama. Nekateri napovedujejo, da bo Jill, če to postane, modernizirala vlogo prve dame v 21. stoletju, saj naj bi obdržala svoje delo profesorice. Usklajevanje poslovnega in zasebnega življenja do sedaj prvim damam ni bilo dovoljeno, niti odvetnici Michelle Obama ne.

Prvega moža naj bi varala s sedanjim

Jill velja za zvesto svetovalko svojemu osem let starejšemu možu. Prav ona naj bi ga povlekla iz brezna, v katero ga je pahnila tragedija pred skoraj petimi desetletji. Leta 1972 je v prometni nesreči izgubil prvo ženo Neilio in dobro leto dni staro hčer Naomi, ostal pa je sam z dvema sinovoma. Leta 2015 je umrl še njegov najstarejši sin Beau. Pet let po tragični nesreči se je poročil z Jill, ki se je dve leti prej ločila od prvega moža Billa Stevensona, ki je nekdanjo ženo med letošnjo predsedniško kampanjo obtožil, da ga je varala z Bidnom in da je zgodba o tem, kako sta se spoznala na zmenku na slepo navadna izmišljotina. Stevenson, ki o tem piše knjigo, namreč trdi, da sta se njegova tedaj žena in Biden zbližala že leta 1972, ko je ona sodelovala v njegovi kampanji za senatorja. Prvič je posumil na varanje leta 1974, ko je izvedel, da je bila žena vpletena v prometno nesrečo, za volanom pa je bil Biden. Še bolj sumničav je postal, ko je zavrnila priložnost, da gre z njim na koncert in spozna Brucea Springsteena, češ da mora poskrbeti za Bidnova sinova Beauja in Hunterja.

Joe Biden je leta 2015 pokopal še svojega sina Beauja. FOTO: Bryan Woolston, Reuters
Joe Biden je leta 2015 pokopal še svojega sina Beauja. FOTO: Bryan Woolston, Reuters
Joe in Jill Biden imata skupaj hči Ashley, ki se je rodila leta 1981. Jill, ki se je rodila leta 1951 in je odraščala v predmestju Philadelphie, ima doktorat s področja izobraževanja in predava na univerzi v Virginiji. Možu je stala ob strani med dvema neuspešnima poskusoma, da bi postal demokratski predsedniški kandidat in ob smrti Beauja leta 2015 zaradi tumorja na možganih. Kot druga dama je sodelovala z Michelle Obama in postala vešča javnega nastopanja. Letos je v moževem imenu neutrudno nabirala glasove v tistih zveznih državah, ki bi se lahko izkazale za ključne.

Slovenska beseda v Beli hiši

JIll Biden je torej povsem drugače pripravljena na vlogo prve dame ZDA, kot je bila pred štirimi leti v Sevnici rojena nekdanja manekenka Melania, ki naj ne bi bila nič kaj navdušena nad tem, da se je njen mož odločil oditi v politiko. Svojo zlato kletko, kot so nekateri (Trumpu ne najbolj naklonjeni) poimenovali njuno dotedanje domovanje v Trumpovi stolpnici v New Yorku, je Melania za življenje v Washingtonu zamenjala šele nekaj mesecev zatem, ko se je v Belo hišo vselil njen mož, saj je hotela počakati, da njun sin Barron najprej konča šolo v New Yorku. V Washingtonu sta se Melanii pridružila tudi njena starša Viktor in Amalija, ki naj bi ji pomagala pri vzgoji sina, s katerim naj bi govorila tudi slovensko. Kaže, da se bo kmalu v Beli hiši govorilo le še angleško.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije