Barbadoška seksipilna zvezdnica si želi otrok

Ni ji mar, če jih bo vzgajala brez moža. Rihanna kot osemletnica priča nasilju policije.
Fotografija: Prepričana je, da za otroke ne potrebuje moškega. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Prepričana je, da za otroke ne potrebuje moškega. FOTO: Instagram

Nikoli se ni kaj prida menila za ustaljene družbene smernice normale. Že odkar je Rihanna pred skoraj dvema desetletjema privršala na svetovno glasbeno sceno, je namreč izstopala, premikala meje še sprejemljivega, jih na trenutke že prestopala. A čeprav se je barbadoška pevka v zadnjih letih umirila, to ne pomeni, da sanja o klišejski družinski idili. O družinski idili že, a ne tudi klišejski.

Doma se počuti tako na rodnem Barbadosu kot v Mehiki. FOTO: Instagram
Doma se počuti tako na rodnem Barbadosu kot v Mehiki. FOTO: Instagram
»Občutek imam, da gleda družba na matere, ki nimajo partnerja in očeta svojih otrok, skoraj nekoliko slabšalno. Kot da so nekje na poti nekaj naredile narobe,« pravi Rihanna, odločena, da bo v roku 10 let obdana z vsaj tremi, morda kar štirimi otroki. Pri tem ji ni pomembno, ali bo ta cilj dosegla z moškim ali brez.

Ko se je pred tremi leti zaljubila v arabskega milijarderja Hassana Jameela, je prvič zaslišala glasno tiktakanje svoje biološke ure, lani pa tudi na ves glas priznala, da je tisto, česar si v življenju najbolj srčno želi, imeti otroke. A če je takrat verjetno menila, da bo velik korak na pot materinstva naredila s Hassanom ob strani, je golobčkoma po skoraj treh skupnih letih letošnji januar odklenkalo. Ni pa odklenkalo tudi njeni želji po otrocih. »Imela bom otroke. Tri ali štiri,« je zdaj dejala in se dopolnila, da se bo projekta otrok brez težav in oklevanja lotila tudi sama. »Edini resnično zdrav odnos se razvije le med staršem in otrokom. Pri tem je namreč pomembna le ljubezen. Ta je edino, kar nekaj pomeni.«

Ljubezeni med Rihanno in Hassanom je januarja odklenkalo.
Ljubezeni med Rihanno in Hassanom je januarja odklenkalo.
Zasebni načrt za prihodnjih 10 let ima torej povsem začrtan – dobiti otroke. Vse drugo pa je še precej v zraku, vključno s tem, kje si bo svojo družinico iz prihodnosti želela vzgajati. Kajti njeno trenutno življenje je razpeto med štiri države, celo med različne celine. New York je že pred leti pustila za sabo in se preselila v London, ob tem si je začasni dom ustvarila tudi v Parizu, modni prestolnici, kamor jo pogosto vleče zaradi njene oblačilne in kozmetične znamke, hrbta pa nikoli ni obrnila niti rodnemu Barbadosu, kjer redno obiskuje družino, ki jo vselej sprejme odprtih rok. Zdaj pa je razkrila, da obstaja še četrti kraj, kjer preživi del leta – Mehika.

»Zaljubljena sem v to državo!« je dejala in dodala, da je ni pritegnilo le sproščeno ozračje, temveč tudi občutek povezanosti, ki ga čuti s tamkajšnjim prebivalstvom zaradi svoje zgodovine, ko je odraščala ob materi priseljenki. Pevkina mama Monica Braithwaite se je namreč rodila v Gvajani, ko je bila ta še britanska kolonija, nato pa se je preselila na karibski Barbados, kjer je na svet leta 1988 pokukala mala Robyn Rihanna Fenty.


»Gvajanci imajo na Barbadosu podoben status kot Mehičani v Ameriki, kjer so diskriminirani. Tudi jaz namreč še predobro poznam tisti občutek, ko priseljenska policija sredi noči vdre v dom in zvleče ljudi ven. Stara sem bila morda osem let, ko sem to videla na lastne oči,« je razgalila delček svoje mladosti, hvaležna le za to, da policija ni od doma zvlekla njene mame ali očeta. A vseeno je menda šlo za enega od zvezdničinih družinskih članov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije