KRONANE GLAVE

Ali Andrewa zapušča spomin?

Odvetniki britanskega princa prejeli tožbo zaradi spolnih zlorab. Američanka trdi, da sta imela spolne odnose na treh lokacijah.
Fotografija: Tretjerojeni otrok kraljice Elizabete II. se še naprej brani, češ da tožnice ne pozna. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tretjerojeni otrok kraljice Elizabete II. se še naprej brani, češ da tožnice ne pozna. FOTO: Reuters

Spor glede izročitve civilne tožbe britanskemu princu Andrewu zaradi domnevne spolne zlorabe mladoletnice je končan. Njegovi ameriški odvetniki so namreč potrdili, da so prejeli sodne dokumente. Zdaj imajo čas do konca oktobra, da pripravijo odgovor. Prej so z vsemi sredstvi delovali proti izročitvi sodnih dokumentov in zaradi zavlačevanja ima 61-letni Andrew dodatna dva tedna za odgovor na tožbo. Tega mora sodišču v New Yorku predložiti do 29. oktobra.

Američanka Virginia Giuffre očita sinu kraljice Elizabete II., da jo je pred 20 leti, ko je bila stara 17 let, večkrat spolno zlorabil. Princ očitke zavrača in celo zatrjuje, da se Američanke sploh ne spomni. Primer je povezan s spolnim škandalom okoli milijarderja Jeffreyja Epsteina, ki je po aretaciji avgusta 2019 storil samomor. Andrew je bil večkrat Epsteinov gost, ta naj bi z nekdanjo partnerico Ghislaine Maxwell leta in leta spolno izkoriščal​ več deset deklic in mladenk.

Virginia Giuffre ga toži zaradi spolne zlorabe. FOTO: Reuters
Virginia Giuffre ga toži zaradi spolne zlorabe. FOTO: Reuters


Giuffrejeva trdi, da so jo v spolne odnose s princem Andrewom prisilili z grožnjami. Zgodilo naj bi se v stanovanju Maxwellove v Londonu, v Epsteinovi graščini v New Yorku in na Epsteinovem zasebnem otoku na Ameriških Deviških otokih.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas