BELGIJA

Šok na dvoru, nekdanji kralj priznal zunajzakonsko hčer

Umetnica je s testom očetovstva že pred časom dokazala, da nekdanji mož njene mame Jacques Boel ni njen pravi oče.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Po letih sodnih postopkov je nekdanji belgijski kralj Albert II. v ponedeljek priznal, da je umetnica Delphine Boel njegova zunajzakonska hči. To je namreč dokazal tudi test DNK, ki ga je zahtevala Boelova, poročajo tuje tiskovne agencije.

Boelova poskuša že od leta 2013 dokazati, da je Albert II. njen oče. Umetnica (51) trdi, da je imela njena mama, baronica Sybille de Selys Longchamps, pred desetletji ljubezensko afero z Albertom. Nekdanji kralj je to zanikal in vztrajal, da ni oče Boelove.

Test očetovstva je opravil šele, ko mu je bruseljsko prizivno sodišče lani zagrozilo s kaznijo v višini 5.000 evrov dnevno, če ne bo opravil testiranja DNK. Odvetniki 85-letnega Alberta so v izjavi v ponedeljek sporočili, da se je kralj seznanil z izidi testiranja DNK, ki kažejo, da je biološki oče Delphine Boel. Kot so dodali, se je odločil končati »bolečo« sodno bitko in zdaj sprejema, da je Boelova njegov četrti otrok.

Umetnica je s testom očetovstva že pred časom dokazala, da nekdanji mož njene mame Jacques Boel ni njen pravi oče.

Albert je zasedel prestol po smrti starejšega brata, kralja Baudouina leta 1993 in je vladal do abdikacije leta 2013. Na položaju ga je nasledil njegov najstarejši sin Philippe. Medtem ko veljata kralj Philippe in njegova soproga Mathilde za bolj umirjena, sta Albert in njegova žena Paola, s katero ima tri otroke, pogosto polnila naslovnice.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas