NORE NOČI

Italijanska televizija razkrila razvrat na Pagu (VIDEO)

Kot da so pozabili, kako je bilo v Italiji spomladi ...
Fotografija: So stvari na Zrću pod nadzorom? FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
So stvari na Zrću pod nadzorom? FOTO: Guliver/getty Images

Zabave in nočno divje nočno življenje v hrvaških klubih naj bi bili krivi za širjenje koronavirusa pri Hrvatih in tudi pri nas. Zaradi 'koronazabav' v hrvaških klubih so zaskrbljeni tudi Italijani, ki se še zelo dobro spomnijo, kako so trpeli v prvem valu epidemije. V Italiji so v petek zabeležili 574 novih okužb, številni od teh primerov so uvoženi primeri iz Grčije, Hrvaške in z Malte. Italijanska televizija Rai Uno je v svojem dnevniku TG1 objavila prispevek o nočnem življenju na Hrvaškem in razkrila, kako hitro mladina pozablja na upoštevanje priporočil.

Diskoteke na Pagu so bile prepolne, tisti, ki jih je novinarka ustavila pa so ponavljali, da tam ni covida. 



Italijanski minister za zdravje je napovedal, da bodo morali tisti, ki se vračajo v Italijo z Malte, iz Španije, Hrvaške in Grčije opraviti test na koronavirus, tisti, ki pridejo iz Bolgarije in Romunije, pa morajo za dva tedna v karanteno.

Mladi, ki jih je italijanska televizija anketirala na Pagu, so še dejali, da jih ne skrbi okužba s koronavirusom. Dejali so, da za mlade ni nevaren in jih ne bo ubil. Takšno razmišljanje pa mnoge razburja v strahu, da se bo v prihodnjih dveh tednih, ko se bo z letovanj v domovino vrnilo veliko Italijanov, število na novo okuženih drastično povečalo.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije