SPOMINI

Sosedje in sošolci razkrili skrivnosti mlade Melanije Trump

Objavljeno 24. avgust 2015 11.34 | Posodobljeno 24. avgust 2015 11.34 | Piše: S. U.

Nekdanji učitelji, otroške prijateljice in sokrajani se spominjajo Melanie Trump, ki je na dobri poti, da postane prva dama ZDA.

Manekenkino otroštvo je bilo brezskrbno in običajno. Foto: arhiv

Melania Trump, po rodu Sevničanka, te dni polni naslovnice vseh svetovnih medijev. Kako tudi ne, saj je uspešno manekensko kariero sklenila s poroko z enim od najbogatejšim Američanom Donaldom Trumpom, ki se poteguje za predsedniško mesto ZDA.

Modo ljubila že kot otrok

O morebitni prvi dami ZDA so se razpisali v reviji Reporter, kjer so razkrili marsikatero skrivnost o njeni mladosti, ko se je pisala še Knavs. Modo je menda vzljubila že v zgodnjih otroških letih. Po pripovedovanju njene nekdanje učiteljice iz osnovne šole je bila že v mladih letih ekstravagantna, saj se je v primerjavi s sošolci oblačila izrazito drugače. Po pripovedovanju njene otroške prijateljice Mirjane Jelančič, zdaj pa ravnateljice OŠ Sava Kladnika v Sevnici, je bilo manekenkino otroštvo brezskrbno in običajno: »Kot prijateljica je bila prijetna sogovornica, med seboj sva se večkrat pogovarjali po otroškem telefonu. Nikoli ni bila prevzetna, bila je družabna, rada se je družila z vsemi.«

Melanija je menda med tedanjimi učitelji zapisana kot učenka z izredno sposobnostjo literarnega izražanja, bolj mirna, a izredno družabna, s pripisanimi sposobnostmi vodenja in upravljanja. Jelančičeva dodaja, da jo je presenetilo to, da njen sin Barron tekoče govori slovensko. Stikov nimata več.

Še vedno imata stike

Za omenjeno revijo se je izpovedala tudi otroška prijateljica Melanie Trump Diana Kosar, ki ima s Trumpovo menda še vedno stike prek facebooka. Spominja se začetkov njene manekenske kariere: »Melanija je bila že takrat čisto domača na odru, tudi ko smo druge s strahom stopale po brvi, je blestela. Na eni izmed modnih revij me je, potem ko sem na koncu odra zaman iskala starše, prijela za roko in me jokajočo odpeljala z njega.« Kot zanimivost omenja, da so jo klicali Mali, saj je bilo ime čisto preveč zapleteno, pa še majhna je bila. Prav tako pravi, da je bila Melanija ob zadnjem obisku rodne Sevnice (op. p.: leta 2002) povsem običajna mlada dama, ki je pomahala sosedom in se pogovarjala z vsemi prijateljicami.

Starši enaki kot prej

Domačini hvalijo tudi njene starše, Viktorja in Amalijo Knavs. Vsi sogovorniki so mnenja, da sta ostala enaka kot prej, ko hčerka še ni bila slavna. Res pa je, da jih malo vidijo, saj se je praktično vsa njena družina preselila v ZDA, zato tudi Melanija nima več razlogov, da bi se vračala v Sevnico.

 

Deli s prijatelji