SODELUJEJO

Po Yuhubandi Vozelj in Mojs3

Objavljeno 13. april 2014 17.32 | Posodobljeno 13. april 2014 17.33 | Piše: Mojca Marot
Ključne besede: Marko Vozelj

Matjaž Vlašič in Marko Vozelj sta se povohala na Slovenski popevki.

Nekdanji čuk. Foto: Vita

Glasbeniki se očitno vse bolj zavedajo, da jih sodelovanje in dopolnjevanje z drugimi lahko le krepi. Ne nazadnje imajo s tem tudi kakšen nastop več. Zato ni presenečenje, da je skupina Yuhubanda z Ansamblom Saša Avsenika že pred časom na novo posnela Avsenikovo skladbo Prav fletno se imamo. Pred dnevi, ko je omenjeni ansambel ob peti obletnici delovanja v Strahinju predstavil tudi svojo tretjo zgoščenko z naslovom T'douga noč, pa se je na odru ob Yuhubandi pojavil še Marko Vozelj.

»Naše sodelovanje se je začelo že lani na Slovenski popevki, ko sem za Nušo Derendo in Marka napisal glasbo za skladbo Naj nama sodi le nebo, ki je tudi zmagala. Povedano po domače, takrat sva se z Markom povohala, spoprijateljila in začela več sodelovati. Potem smo z Boštjanom Grabnarjem sodelovali še na nekaj prireditvah in lahko rečem, da je bil odziv publike fenomenalen,« pravi Matjaž Vlašič, ki še vedno sodeluje tudi s Pop designom, Heleno Blagne in drugimi glasbeniki. A na vprašanje, ali to pomeni, da se je Marko odpovedal solo karieri in je torej novi član Yuhubande, odgovoril, da je Yuhubanda, kot smo jo poznali, šla na »daljši dopust«. Tomaž Ahačič pa je trenutno tudi polno zaseden z nastopanjem v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

»Če povem po pravici, je bila Yuhubanda zadnje čase bolj lena, preprosto smo se morda celo malo naveličali drug drugega in smo potrebovali malo spremembe. Od nekdanje bande smo tako ostali Marko Lednik, jaz in Boštjan, na kitari pa se nam je pridružil še moj sin Maj. In ljudje so nas sami začeli klicati Mojs3 (Mojstri). Ker pa je zraven še Marko Vozelj, smo se poimenovali v Marko Vozelj & Mojs3,« je za Slovenske novice razkril Vlašič. Kot je še dejal, skupaj pripravljajo kar več novih skladb. »To bo za Slovenijo ena prijetna svežina. Gre za glasbo, ki se jo da odigrati prav na vsakem odru in se bo zagotovo dotaknila vsakogar med nami,« še meni Vlašič.

»S fanti se imamo dejansko zelo fajn. Zabavamo se in pripravljamo nove skladbe, solisti pa smo seveda tudi veseli, če lahko sodelujemo z odličnimi inštrumentalisti,« pa je o novem sodelovanju povedal Marko Vozelj.

Deli s prijatelji