EKSOTIKA

Na Kanarskih otokih posneli video

Objavljeno 27. maj 2015 16.13 | Posodobljeno 27. maj 2015 16.13 | Piše: Mojca Marot
Ključne besede: Poskočni muzikanti

Poskočni muzikanti so se odpravili snemat videospot na španske otoke, čeprav skladbe še niso imeli. Šele pozneje sta polko Lubi ustvarila Matjaž Vlašič, ki je skomponiral glasbo, in Blaž Švab, ki je prispeval besedilo.

V videospotu nastopa tudi Aja Sekač. Foto: osebni arhiv

Dobre štiri mesece potem, ko so odpotovali na dva španska otoka, Tenerife in Gran Canario, so Poskočni muzikanti, ki se po priljubljenosti počasi približujejo Modrijanom, povabili oboževalce v mariborski Cineplexx in jim premierno predstavili videospot za najnovejšo polko z naslovom Lubi. A so kar nekaj časa skrivali, za katero skladbo so ga sploh posneli. Na premieri so skrivnost vendarle razkrili.

Priznali so, da so spot pravzaprav snemali kar brez glasbene podlage, saj skladbe še niso imeli. Posnetki razkrivajo, da so bili med snemanjem precej mokri, saj so nekaj kadrov posneli ob Atlantskem oceanu in tudi v njem. Kot je v imenu poskočnežev povedal Lovro Sadek, pa so bili zadnje tedne na trnih, kdaj bo nared še skladba, in so težko čakali, da vidijo, kako se bo zlila z dogajanjem na Kanarskih otokih. Ne nazadnje so jih številni cukali za rokav, češ, kdaj bodo vendarle razkrili, kaj so počeli tako daleč.

Eksotika ima svojo ceno

Zdaj je rezultat na dlani. Video so namenili hudomušni polki z naslovom Lubi, za katero je glasbo ustvaril Matjaž Vlašič, avtor številnih uspešnic, besedilo pa je prispeval Blaž Švab. Fantje so jo v živo prvič zaigrali na Alpskem večeru minulo soboto v Bohinju, videospot zanjo so pokazali v sredo zvečer, od danes pa je na ogled tudi na družabnih omrežjih. No, morda bo kdo razočaran, ker v njem ni pomanjkljivo oblečenih lepotic, a naj vam prišepnemo, da se je kar precej razgalil eden od poskočnežev...

Čisto ob koncu nastopa tudi lepotica Aja Sekač, ki so jo odkrili ob pomoči prijateljev. Kot so še povedali fantje, se je velika želja izpolnila tudi glavnemu režiserju Andreju Pratnemerju, ki si je že nekaj časa želel, da bi s slovenskimi izvajalci posnel videospot v eni od eksotičnih dežel. No, eksotike menda res ni manjkalo, saj so nekaterim družbo občasno delali tako ščurki kot tudi kuščarji in celo kače. Ja, eksotika ima svojo ceno. 

Deli s prijatelji