PO DOMAČE

Dolinarji so oblekli vojaške uniforme

Objavljeno 23. avgust 2016 11.29 | Posodobljeno 23. avgust 2016 11.30 | Piše: Mojca Marot
Člani ansambla Dolinarji te dni predstavljajo nov valček z naslovom Za vedno prijatelja, s katerim so mnoge ganili do solz.

Ansambel Dolinarji iz Trebnjega te dni predstavlja nov valček, ki so ga v začetku julija prvič javno zapeli in zaigrali na festivalu v zamejskem Števerjanu. Besedilo zanj je napisal Matej Kocjančič, melodijo ustvaril kitarist in pevec ansambla Denis Ozmec, medtem ko je aranžma delo Mihe Lesjaka. Za valček Za vedno prijatelja so harmonikar Denis Matoh, basist David Matoh, ritem kitarist Klemen Jakob, pevec Mario Skušek in kitarist Denis Ozmec nedavno posneli svoj drugi videospot, ki je nastal v sodelovanju z NT produkcijo pod režisersko taktirko Nejca Tomšiča.

»Za snemanje videospota smo si vzeli malce več časa, saj smo želeli, da je izdelek res dober. Zato so že priprave na snemanje potekale dober mesec. Za odlične kadre sta poskrbela snemalca Igor Pečoler ter Tevž Šart, sicer pa smo ga snemali v Vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu, v zdravstveni šoli Ljubljana pa okolici Gorenje vasi in tudi Mirne Peči,« je povedal Tomšič.

V glavnih vlogah sta se znašla kitarist Klemen Jakob in pevec Mario Skušek in ju odlično odigrala. V vojaška oblačila pa so se oblekli vsi člani ansambla. Da se znajo tudi pošaliti, so dokazali zadnji snemalni dan, ko so režiserja Nejca Tomšiča v Klevevžu pri Šmarjeških Toplicah zato, ker naj bi bil med snemanjem kar preveč zahteven in je od fantov terjal red in disciplino, po vojaško pač, meni nič tebi nič – vrgli v vodo. »So rekli, da me morajo oprati vseh grehov,« je dejal Tomšič, ki te mokre poteze fantom ni zameril. Kot je še dejal, pa je bilo snemanje precej zahtevno in dolgotrajno tudi zato, ker so potrebovali kar nekaj časa, da so dobili dovoljenje za snemanje v vojašnici. In brez skrbi, fantje so takoj po končanem snemanju slekli vojaške uniforme in si spet nadeli narodne noše. In v njih ostajajo. 

Deli s prijatelji