CITYBAND

Zmagovalci bodo igrali pred Siddharto

Na Citybandu slavili dolenjski Strawberry Blondes in celjski Pižoni.
Fotografija: Celjsko skupino Pižoni so izbrali poslušalci. FOTOGRAFIJI: PROMOCIJSKI MATERIAL
Odpri galerijo
Celjsko skupino Pižoni so izbrali poslušalci. FOTOGRAFIJI: PROMOCIJSKI MATERIAL

Na enega najbolj znanih glasbenih natečajev Cityband se je letos prijavilo kar 21 še neuveljavljenih glasbenih skupin iz vse Slovenije. Enajsto leto zapored ga je organiziralo največje nakupovalno središče na Celjskem Citycenter Celje. In tudi letos je natečaj dobil dva zmagovalca. Enega po izboru strokovne komisije in enega po izboru poslušalcev.

Strokovna komisija se je odločila za novomeško skupino Strawberry Blondes.
Strokovna komisija se je odločila za novomeško skupino Strawberry Blondes.

Člani strokovne komisije Andrej Karoli, Tone Kregar in Rok Drobež so med prijavljenimi za najboljšo izbrali novomeško skupino Strawberry Blondes, ki bo za nagrado prejela dva brezplačna snemalna dneva v profesionalnem studiu. Zmagovalci po mnenju poslušalcev, tistih, ki so glasove oddali na facebook strani Citycentra Celje, pa so postali člani celjske skupine Pižoni, ki bodo prejeli darilne bone Desetak v vrednosti 500 evrov.

Ob koncu izbora Cityband 2021 je svoje vtise strnil Andrej Karoli: »Vsak glasbeni natečaj, ki v ospredje postavi glasbenike in glasbo, seveda podpiram. Manj ali sploh ne pa tistih, ki glasbo in glasbenike zlorabijo za druge cilje. Letošnji izbor: nekaj res fine muzike, nekaj take, ki potrebuje še precej sonca, da bo dozorela, in seveda, kot vedno, nekaj take, ki še ni za nikamor. Kar pa seveda ne sme omajati želje glasbenikov. Slednji si predvsem zaslužijo pravočasno in iskreno mnenje/oceno tudi tistih, ki so jim blizu. Kar se tiče glasbenikov, ki sem jim dodelil točke, vztrajajte, igrajte povsod, kjer vas cenijo, poskušajte z glasbo na svojo stran pritegniti tako ljudi kot medije. Morda bo uspelo, morda ne. Samo vloženega časa, sredstev in truda naj vam ne bo žal. Sicer je vse skupaj brez zveze.«


Zmagovalci bodo nastopili kot predskupini Siddharte na zaključnem dogodku, ki bo v četrtek, 1. julija, ob 18. uri na strehi garažne hiše Citycentra Celje, kjer bodo od uprave Citycentra prejeli nagradi. Na odru bosta tudi lanski zmagovalni skupini, in sicer Hogminister in Sthenge. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije