EVROVIZIJA

Že veste, kdaj bodo Joker Out nastopili v finalu Evrovizije?

Finale Evrovizije se bo začelo v soboto ob 21. uri, konec pa se bo zavlekel v nedeljo.
Fotografija: Boljše promocije, kot je nastop na Evroviziji, bi si skupina Joker Out težko želela. FOTO: Phil Noble, Reuters
Odpri galerijo
Boljše promocije, kot je nastop na Evroviziji, bi si skupina Joker Out težko želela. FOTO: Phil Noble, Reuters

Kakšno polfinale Evrovizije je za nami! K sreči je bilo za Slovence z lepim koncem, saj je skupina Joker Out kot zadnja dobila vstopnico za veliki finale. Sedaj je že jasno tudi, kdaj v finalu bodo nastopili naši fantje.

Na uradnem Twitter profilu za Evrovizijo so sporočili, da bo Slovenija v finalu nastopila skoraj čisto na koncu – kot štiriindvajseta. Za njo bosta nastopili samo še dve državi. 

Stavnice Slovenije ne uvrščajo med favorite za zmago v sobotnem finalu. Sodeč po spletni strani Eurovisionworld.com, na kateri so zbrane napovedi različnih stavnic, se našo državo uvršča na 20. mesto, mesto pred Srbijo, ki je imela v preteklih evrovizijskih nastopih ogromno uspeha.

Stavnice z naskokom največ možnosti za zmago pripisujejo Švedski in njeni predstavnici Loreen, ki je leta 2012 že zmagala na Evroviziji. Na drugo mesto uvrščajo Finsko: njihov izvajalec Käärijä je požel veliko simpatij v polfinalu s svojo pojavo na odru. Ostale države imajo precej manj možnosti za zmago, med njimi še največ Ukrajina. Ali je slednja tako visoko zaradi svoje skladbe ali zaradi vojne, pa je drugo vprašanje.

Četudi jutri Slovenija ne bo povsem v vrhu, bomo Slovenci zagotovo spet pokali od ponosa. Še posebej med tistimi tremi minutami, ko bodo Joker Out s svojim energičnim nastopom stresli Evropo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije