FEHTARJI

Zaman so rezervirali hipodrom

So skupina štirih glasbenih prijateljev, ki sicer igrajo v znanih skupinah in ansamblih.
Fotografija: Nenavadni Fehtarji med snemanjem spota FOTO: MATJAŽ KOSMAČ
Odpri galerijo
Nenavadni Fehtarji med snemanjem spota FOTO: MATJAŽ KOSMAČ

Fantje so že v preteklosti večkrat zaigrali skupaj, kadar jim je dopuščal čas, zaradi letošnje pandemije covida-19, ko igranj tako rekoč ni bilo, pa so imeli nekoliko več časa za ustvarjanje in razmišljanje, kako neki bi vendarle poskrbeli za zabavo.
Aktualni FOTO: ARHIV SKUPINE
Aktualni FOTO: ARHIV SKUPINE

Porodila se jim je ideja, da bi sredi oktobra pripravili edini stadionski koncert v času pandemije, a so morali virusu priznati premoč in dogodek, ki so ga že napovedovali kot prvi slovenski Trahtar Drive-In koncert – kombinacijo ameriškega drive-in dogodka in slovenske veselice –, so morali odpovedati. Zanj pa so že določili nov datum, to je 20. marec prihodnje leto, saj upajo, da se bo epidemiološka situacija do takrat vendarle umirila.
 

Prostor za traktorje


»Za dogodek smo rezervirali hipodrom v Komendi, kjer bo dovolj prostora za traktorje, ki bodo imeli prednost pred osebnimi avtomobili, katerih število bo omejeno,« pravi Matic Plevel. Sicer pa so Fehtarji pred tedni predstavili svojo drugo pesem, ki je v resnici priredba skladbe legendarne skupine Čuki z naslovom Štorklje, ki jo je Jože Potrebuješ napisal pred približno dvajsetimi leti.


»Osvežili smo jo, vendar še vedno ne moremo reči, da zveni tipično narodno-zabavno, saj ostajamo zvesti zvenu, ki smo ga predstavili pri svojem prvem singlu z naslovom Najboljši sem,« pa pravi Samo Kališnik. Tudi tokrat so namreč harmoniki, basu in kitari, ki jih igrajo Fehtarji sami, dodali trobento, na katero igra Matej Rihter - Riki, saksofon, na katerega igra Davor Loštrek, in pozavno, ki jo ima v rokah Domen Gantar. Dodali pa so še ukulele, s čimer je pesem dobila svežino in kar vabi, da jo začnejo poslušalci prepevati skupaj s fanti. Za Štorklje so posneli tudi videospot, ki je spet drugačen.
 

Od Ljubljane do cerkljanskih hribov


»Za skladbo Najboljši sem smo večino kadrov posneli v središču Ljubljane. Za Štorklje pa smo se odpeljali na podeželje, v osrčje cerkljanskih hribov, da bi poudarili pomen slovenskih kmetov, po drugi strani pa na malo satiričen način izpostavili vsakodnevne prigode iz življenja podeželske mladine. Malo za hec, malo pa zares,« razkriva Blaž Jenkole.


In očitno jim je videospot odlično uspel, saj ima na spletnem portalu že skoraj pol milijona ogledov. S Štorkljami torej letijo v nebo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas