VIŽE

Viharniki posneli slovensko narodno

Objavljeno 06. februar 2020 12.37 | Posodobljeno 06. februar 2020 12.37 | Piše: M. M.

Gorniška skladba jim je pisana na kožo, igrala jo je že zasedba Krt. Ansambel je k sodelovanju povabil citrarja Tomaža Plahutnika.

Člani Ansambla Viharnik so ljubitelji gora, zato jim je slovenska narodna pesem Ko v jutranjem soncu še posebno pri srcu.
Ko v jutranjem soncu planine žare, v višave sinje želi si srce. Tam gor na planinci pozabiš skrbi, tam gor srce ti v topli sreči zažari.« Tako pojejo člani Ansambla Viharnik v najnovejši pesmi z naslovom Ko v jutranjem soncu, ki je pravzaprav gorniška narodna pesem, ki jo je v devetdesetih letih posnel že Ansambel Krt.

»Ta pesem je zelo priljubljena, zlasti v našem kamniškem koncu, zato smo se odločili, da jo na novo posnamemo in ponudimo poslušalcem,« je povedal Martin Vodlan, vodja Ansambla Viharnik, ki prihaja iz okolice Kamnika kot večina članov. Tudi sicer so vsi ljubitelji gora in pohodništva, zato jim je skladba pisana na kožo, kot rečemo, in jo pogosto igrajo in pojejo na raznih prireditvah.
Melodija in besedilo pesmi sta narodna, aranžma je prispeval Dominik Krt.


V skladbi zazvenijo tudi citre, ansambel je namreč k sodelovanju povabil znanega citrarja Tomaža Plahutnika. Melodija in besedilo pesmi sta narodna, aranžma je prispeval Dominik Krt, posneli so jo v studiu Repnik in Dream studiu Krt, medtem ko je za videopodobo poskrbel Nejc Tomšič
Deli s prijatelji