NOVE SKLADBE

Veliko presenečenje Jelene Rozge: pripravlja se na veliki projekt

Pripravlja kar 19 skladb v akustični izvedbi.
Fotografija: Jelena in Matija Cvek. FOTO: Petar Vilovic Krajačić
Odpri galerijo
Jelena in Matija Cvek. FOTO: Petar Vilovic Krajačić

Priljubljena hrvaška pevka Jelena Rozga je tik pred izpolnitvijo velike želje. Po dolgih mesecih dela bo kmalu javnosti predstavila nov projekt. Kar 19 svojih pesmi je pripravila v akustični izvedbi. Kot nam je uspelo izvedeti, se je, ko je izbirala pesmi, zanašala samo na svoje srce, zato je tudi naslov albuma Minut srca mog, ki je simbolično povezan z istoimenskim hitom iz leta 1996. 

Tudi pri izbiri soustvarjalcev albuma se je hrvaška diva odločila poslušati občutke. Prvič je tokrat producentsko vlogo zaupala Srđanu Sekuloviću, ki je odgovoren za aranžmaje. Prva pesem z albuma je priredba hita Zar je ljubav spala na to, ki ga je Jelena v originalu odpela pred več kot 20 leti s Tifo, bivšim pevcem skupine Bijelo dugme. No, usoda pa jo je tokrat spojila z Matijo Cvekom, ki izjemen vokalist in eden najpopularnejših mladih pevcev na Hrvaškem.

Poleg izida novega albuma je pred Jeleno še en izziv oziroma uresničitev še enega dela sanj. Velika dvoranska turneja, ki bo nosila ime albuma, se bo začela letos 17. decembra v Areni Zagreb in od tam nadaljevala v Splitu. Jelena je bila pred 11 leti prva ženska izvajalka, ki ji je uspelo napolniti največjo dalmatinsko dvorano in na isti datum, točno 12 let kasneje, 11. februarja, 2023 bo poskušala ta uspeh ponoviti.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas