KONCERT

Veliki mag techna Kanzyani ostaja kralj vinilk

Objavljeno 02. december 2019 18.25 | Posodobljeno 02. december 2019 18.25 | Piše: A. K.

44-letnik je eden redkih didžejev, ki vrtijo glasbo z gramofonskih plošč. Čeprav že leta živi na Ibizi, se vedno rad vrača v domačo Slovenijo.

Prišel, videl, odvrtel na Kurzchlussu FOTO: Arhiv organizatorja
Da upravičeno nosi naziv veliki mag techna, je Tine Kocjančič, bolj znan pod psevdonimom Valentino Kanzyani, minuli teden dokazal na Kurzschlussu, kjer je odprl novembrsko edicijo žanrsko raznovrstnih dogodkov. Svoj neuničljivi status je z oldies goldies setom Rock the Discotheque! utrdil pred polno dvorano Kocka na Gospodarskem razstavišču, ki se je pod njegovimi vibracijami tresla več kot tri ure.

image
Glasba se mu pretaka po žilah tako rekoč že od rojstva, saj je strast podedoval od očeta Danila Kocjančiča. FOTO: S. N.
Valentino Kanzyani, ki z glasbo navdušuje po vsem svetu, gostoval je že v Avstraliji, Aziji, na Japonskem, v Južni Ameriki, Kanadi in ZDA, pred leti pa si je dom ustvaril na španskem otoku Ibiza, kjer živi in ustvarja, je držal obljubo, da se bo s svojim setom vrnil v zlate čase techna, s katerim je zaznamoval gostovanja v kultni Ambasadi Gavioli. In ni razočaral, ravno nasprotno.

Sukal se je za mešalko, zaradi njegovega prefinjenega čuta za eksperimentiranje z različnimi zvoki in stili pa so se sukale tudi vinilne plošče na treh gramofonih, ki so že več kot dve desetletji zaščitni znak 44-letnega Koprčana. Njegova nalezljiva energija se je hitro razširila po celotnem prizorišču in ustvarila atmosfero, ki nas je s svetlobno hitrostjo popeljala v glasbeno ekstazo.

Ob bok se je Valentinu Kanzyaniju postavil francoski didžej Technasia aka Charles Siegling, ki je tudi med slovenskimi ljubitelji elektronike našel zaprisežene glasbene vernike. Napetost pred njunim nastopom in po njem so s svojimi seti na glavnem odru vzdrževali DJ Psiho, Numarex in Dojaja, ker pa je Kurzschluss priložnost, da se razkrijejo tudi najbolj sveži talenti ta hip, so za kratkostičnost na drugem odru poskrbeli Alaia, Dr. House, Mindwalk in 9T8.
Deli s prijatelji