VIŽE

V življenju štejejo trenutki

Ansambel Tomaža Rota vesel, da spet igrajo v živo. Videospot za valček že na njihovih družabnih omrežjih.
Fotografija: Osvojili so srebrnega zmaja. FOTO: arhiv ansambla
Odpri galerijo
Osvojili so srebrnega zmaja. FOTO: arhiv ansambla

IZ Bloškega naselja Nova vas prihaja Tomaž Rot, vodja in harmonikar Ansambla Tomaža Rota, ki se je z letošnjega vurberškega festivala vrnil s srebrnim zmajem, kar pomeni, da so prejeli drugo najvišje število točk strokovne komisije, komisije radijskih postaj in glasovanja občinstva, ki je bilo na dan festivala v dvorani v Spodnjem Dupleku. 29. festival Vurberk se je letos odvijal prav na dan državnosti. In že to, da so se na oder prebili skozi sito strokovne komisije med skoraj 30 prijavljenimi, pove veliko o tem, kako huda je bila konkurenca. Na koncu jih je namreč nastopilo le 14. In Ansambel Tomaža Rota je ponosno dvignil v zrak svojega srebrnega zmaja.


Vsak ansambel je zaigral dve skladbi. Ansambel Tomaža Rota je iz zakladnice izbral polko Lojzeta Slaka Visoko nad oblaki, tekmovalna skladba pa je bil valček z naslovom V življenju štejejo trenutki, za katero je Tomaž sam napisal glasbo, besedilo je delo Matjaža Vrha, pri aranžmaju je pomagal priznani ribniški glasbenik Franc Mihelič. »Vsi člani smo seveda zelo srečni in zadovoljni, da nam je letos uspel takšen podvig. Se pa na festival nismo prijavili zaradi nagrad, ampak v prvi vrsti zato, da bi se predstavili tudi občinstvu na Vurberku, ki je vedno izjemno. To povedo vsi, ki so kadar koli tam že bili. In tudi mi smo se imeli odlično. Se pa ob tej priložnosti zahvaljujemo vsem, ki nas poslušate, podpirate in verjamete v našo glasbo,« pove Tomaž Rot.
Tomaž Rot v pogovoru s Tomažem Gučkom, urednikom Četrtkovih večerov, preden so šli na oder v Vurberku. FOTO: Mojca Marot
Tomaž Rot v pogovoru s Tomažem Gučkom, urednikom Četrtkovih večerov, preden so šli na oder v Vurberku. FOTO: Mojca Marot

Za skladbo V življenju štejejo trenutki so posneli videospot z ekipo M-media, ki je poskrbela za videoprodukcijo. »Snemali smo ga na več lokacijah, in sicer tako na Blokah kot ob Bloškem jezeru in v Loškem Potoku,« še pove Rot. Lahko si ga že ogledate na družabnih omrežjih ansambla in njihovem kanalu​ na youtubu.


»Najbolj pa smo seveda veseli, da smo se končno lahko publiki spet predstavili v živo. Po Vurberku smo bili še gostje oddaje Četrtkov večer na prvem programu Radia Slovenija na povabilo urednika Tomaža Gučka, ki je bila sicer posneta v Begunjah na Gorenjskem, v gostilni in restavraciji Avsenik. In občutek, ko igraš pod Avsenikovo marelo, je res izjemen,« sklene Rot. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije